Gazete Vatan Logo

Başbakan'dan Taşeron İşçiler hakkında açıklama...

Taşeron işçiler hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 720 bin taşeron işçiyi yakından ilgilendiren kadro yasasına ilişkin son açıklama Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Taşeron İşçiler hakkında yapılan açıklamalar ve tüm detaylar haberimizde...

Başbakan'dan Taşeron İşçiler hakkında açıklama...

Davutoğlu yemek sonrası önemli açıklamalarda bulundu Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından notlar;

* Ceberrut zihniyetin hakları elinden almaya çalıştığı bir Türkiye vardı. Yıllarca 1 Mayıs çatışmanın ve kargaşanın mazereti yapıldı.

* 1 Mayıs 1977'de lise son sınıftaydım. 1 Mayıs 1977'deki kutlamalara farklı görüşteki arkadaşlarımız katılmıştı. Çok acılar yaşandı. O gün hayatını kaybeden bütün emekçilerimizi rahmetle bir kez daha anıyorum. Bizi birleştirmesi gereken günler ayrıştırıcı bir işlem gördü. Biz bugünleri kutladıkça hiçbir odak bu güzel günleri karatamayacak.

* Güzel bir mutabakat sağlandı. Bu uzlaşma neticesinde bu sene meydanlarımız 1 Mayıs'ı barış içinde kutlayacak. Her bir federasyonumuz ayrı ilimizde bir araya gelecek. Barış içinde çatışma olmadan kutlanmasına önem veriyoruz.

* TÜRK-İŞ Çanakkalemizde kutlama kararı aldı. HAK-İŞ Sakarya'da, Memur-Sen Kahramanmaraş'ta kutlayacak. DİSK, KESK, TBB, TMOB Bakırköy'de kutlama kararı aldı.

* Bunu fırsat bilerek güvenlik ortamını tehdit etmek isteyenler çıkabilir, bu konuda işçilerimizin emekçilerimiz göstereceği dirayettir.

Haberin Devamı

* Bir daha hiçbir şekilde 77'de yaşanan olayların benzeri yaşanmaması için dikkatli bir şekilde sürdürülmesi lazım. Bu süreçte emekli hukukunun koruması konusunda sendikalarımızdan destek gördük. Gerilimsiz bir 1 Mayıs haftasına girmiş olmasından dolayı tüm arkadaşlarıma ve sendilkalarımıza teşekkür ediyorum.

TAŞERON İŞÇİ TASARISI MECLİSE SUNULACAK

* Çalışanlarımızın merakla bekledikleri hususu dile getirmek istiyorum. Kamuda alt işveren yanında çalışan gerek asıl işlerde gerek yardımcı işlerde çalışan kardeşlerimizi kamuya alacağımızı açıklamıştım.

* Önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunacağız. Bundan sonraki süreçte istihdam edilecek, 3 yıllık sözleşme imzalanacak. 1 Kasım 2015 tarihi itibariyle alt işverenyanında çalışanlardan şartları taşıyanlar yeni oluşturulacak personel modeline geçilecek.

* Bunlar kamu personel modeline geçecek. Halen bulundukları yerlerde çalışmaya devam edecekler. Aile yardımı, giyecek ve yemek yardımı gibi sosyal yardımlardan da yararlanacak. Bu hakları korunacak. İşçi, çiftçinin ürettiği ve üretiminin karşılığını almak için çalışıyoruz.

Haberin Devamı