Gazete Vatan Logo

Başbakan'dan kritik çağrı

Başbakan, partisinin olağan grup toplantısında Cemaa'e yüklendi, "asla unutmayacağız" dedi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

30 Mart seçimlerinde emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı iletiyorum. Teşkilatımızın her mensubuna buradan teşekkür ediyorum.

Her türlü hileyi engelleyen sandık müşahitlerimizi tebrik ediyorum.

30 Mart seçimlerine Türkiye'deymiş gibi sevinen kardeşlerime de teşekkür ediyorum.

Çok zor bir seçim dönemi atlattık. Hedef hükümetimizden, AK Parti'den çok Türkiye'ydi. Terörü, vandallığı, nefret ve ayrımcılığı kullandılar.

Yatak odalarına girip insanların özel hayatlarını kaydettiler. Bu yaşananları asla unutmayacağız.Biz bu yaşananları asla ve asla unutmayacağız. Arkadaşlar bu ülkede birileri gittiler, terör örgütlerini silahlı eylem yapma yönünde teşvik ettiler. Dağa mesaj gönderenler oldu. silahları elinize alın diye çağrı yapanlar oldu.

Eli kanlı terör örgütlerini Ankara’da İstanbul’da sokaklara dökmek için her türlü teşviği her türlü tahriki yaptılar.

Ekonomiyi durdurma çağrısı yapanlar oldu. yatırımcılara Türkiye’ye gelmeyin diye akıl verenler oldu. Türkiye’nin uçağı düşürüldüğünde saldırganların yanında yer aldılar. Suriye’deki Türkmenlere yardım malzemesi götüren TIR’ların önünü kesecek kadar büyük bir ihanetin içinde yer aldılar. Bu ülkenin dışişleri bakanı MİT müsteşarı genelkurmay ikinci başkanı son derece önemli bir görüşme yaparken kaydettiler servis ettiler.

ELLERİNDE NE VARSA ÜZERİMİZE FIRLATTILAR

İnsanların namusunu şerefini kurtlar sofrasına meze yaptılar. Ellerinde ne varsa üzerimize fırlattılar.

Sokakları kan gölüne çevirme hesapları yaptılar.

Bütün hakaretleri yutup, istedikleri gibi balkon konuşması yapmamı beklediler.

30 Mart vesayet defterinin dürüldüğü tarihtir.

Diyorlar ki Erdoğan yüzde 55 niye alamadın siz kendiniz izah etsenize.Gelip bize akıl vermeye başladılar.Millet muhalefet partilerinden bir balkon konuşması bekliyor. Bunlar hesap veremezler.

Biz sandıkta verilen mesajı iyi okumanın gayreti içinde olacağız.

Aziz milletimiz Gezi olayları, 17 Aralık ve 25 Aralık darbe girişimlerinin gerçek yüzünü gördü. Sabretti, tahammül etti. Bütün kirli kampanyalara rağmen milletimiz oyuna gelmedi.

Biz aziz milletimizin sandık yoluyla verdiği mesajı çok iyi anladık. Halkımız bize paralel yapıyla mücadele talimatını verdi.

YAPILAN İHANETİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ

Bu yapının tasfiyesi için millet bize yetki verdi. Yapılan ihaneti asla unutmayacağız. Şahsıma, aileme, arkadaşlarıma yapılanları asla sineye çekmeyeceğiz.

Paralel yapının insanları suistimal etmesine izin vermeyelim. Elinizdeki bilgileri de lütfen bizimle paylaşın. Unutmayın namussuzlar kadar namuslular cesaretli olmazsa başarılı olamayız.

Tehdit ve şantajlara boyun eğmeyin. Gelin bizimle paylaşın. Bu yapının ne kadar yalancı takiyeci olduklarını eminim ki bu yapı içindeki kardeşlerim de gördü.Bu mücadelede onlarında bizimle olmasını bekiyorum. Örgüt liderinin bir alim değil, bir gönül insanı, bir hoca değil; bir holding patronu, bir örgüt yöneticisi olduğu açıkça görülmüştür

Değerli misafirler, 30 Mart seçimlerinden çıkan bir başka sonuç da çözüm sürecidir.

Yolsuzluklar konusunda hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağımızı buradan tekrar ediyorum.

İSTANBUL'DA OSMANLI TOKADI YEDİNİZ

İstanbul'da tarihi bir Osmanlı tokadını yediniz. Şimdi ne yapıyorlar arada neredeyse 700 bin oy farkı var acaba iptal ettirebilir miyiz diyorlar.

Paralel yargının algı operasyonlarına göz yumacak değiliz.

AK Parti Genel Merkezi'nde resmi olmayan sonuçlara göre rakamlar değerlendirildi. AK Parti 2004 seçimlerinden yüzde 41,7 oranında oy almıştı 2009'da yüzde 38,4 olarak gereçekleşti.2014 yerel sçeimlerinde oranımız yüzde 45,5 oldu. Geçerli 45 milyon oyun 20 milyonn 540 binini Ak PArti aldı. CHP 12 milyon 500 bin. MHP 6 milyon 871 bin oy,BDP 2 milyon oy aldı. Bir noktaya özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum Seçim sonuçlarını hazmedemeyenler AK Parti'nin yerel seçimdeki oranını genel seçim ile karşılaştırıyorlar. Yerel seçim yerel seçimle kıyaslanır.

2009'A GÖRE 7 PUAN ARTTI

Paralel yapının algı operasyonlarına göz yumacak değiliz. Her iddianın da incelenmesinden kaçınmayacağız. TBMM’nin iddiaları soruşturmasını bizzat iddiaların hedefi olan arkadaşlarımız istedi. Gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlayacağız. AK Parti genel merkezinde resmi olmayan sonuçlara göre veriler değerlendirildi.

AK PArti 2009 seçimlerine göre oy oranını 7 puan arttırmıştır ve 30 Mart seçimlerinin galibi olmuştur. CHP ve MHP oylarını topladığınızda AK Parti'ye yetişemediğini görürsünüz. AK Parti rakiplerine açık ara fark atmıştır. Ağrı'yı dışarda tutuyorum 823 belediyeyi AK Parti adayları kazanmıştır. Toplam belediyelerin yüzde 59'unu AK Parti almıştır. Siz daha neyi konuşuyorsunuz? Siz nasıl köşe yazarısınız. İki kere ikinin dört ettiğini anlayın.

EN BAŞARILI İLLERİMİZ

7 ilde Bayburt, Düzce, Kilis, Gümüşhane kocaeli ordu sakarya AK Parti tüm ilçeleri kazandı. Ak PArti 81 vilayetin 48'inde birinci parti. Her yerde derece var.7 coğrafi bölgenin 6'snda AK Parti birinci olmuştur. En başarılı 4 ilimiz. Rize, Konya, Şanlıurfa, Malatya. Kayseri ve Konya ses kısıklığın nedeniyle gidememiştim. Biz o günü izlemek durumda kaldık. Bu ay sonunda Konya ve Kayseri'ye gideceğiz.

Hiç kimse ama hiç kimse umutsuz olmasın.30 Mart'ta kazanan Türkiye oldu.İftira ve çamur siyaseti kaybetmiştir.

Buna karşılık CHP 26 ilde yüzde 5’in altında kalmıştır. Nasıl? Hal ortada. MHP 16 ilde yüzde 5’in altında kalmıştır. Konuşuyor bugün, milleti kucaklayan diyor. Siz milleti nasıl kucaklıyor ki bu durumundasınız? Zaten el öptürmekten yanına kimse yaklaşamıyor ki. BDP 62 ilde yüzde 5’in altında kaldı. AK Parti kurulduğu günden itibaren sekizinci seçiminde de bir Türkiye partisi olduğunu, tekrar göstermiştir.

10 gündür CHP’nin Ankara’daki MHP’li adayı hezimeti gölgelemeye çalışıyor. Yenilgiyi hazmetmek gerekir. Çok bağırmakla hile var diye iftira atmakla yalan söylemekle seçim kazanılmaz. Hele hele pensilvanya’nın medyasına ajanslarına sırtını dayayıp insanları sokağa dökmekle seçim hiç kazanılmaz. Ankara’da hile var dediler, itiraz ettiler. Bazı sandıklar sayıldı AK Parti’nin oyları daha da arttı.

Şimdi hemen süratle, yapacağımız iş şu. Deneyimli büyükşehir belediye başkanlıklarımız, merkez almak suretiyle yeni büyükşehir belediyelerimiz, diğer il ilçe belde belediyelerimiz ile yeni bir eğitime inşallah onları alacağız.

Saygı duymuyorum yine söylüyorum. Yasa başkadır hukuk başkadır. Lütfen birbirine karışmayın. Sadece biz buna uyuyoruz. Onun da tecelli edeceği gün yakındır.

Yüzsüzlük ve pişkinlik içinde gerilim üretmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz. Ana muhalefetin genel başkanında bakın, biz sivil cumhurbaşkanı istiyoruz diyor.

Benim bu konuyu Cumhurbaşkanı ile konuşmamdan daha doğal ne var?

























Haberin Devamı