Gazete Vatan Logo

Başbakan'dan flaş referandum açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, İl Başkanları toplantısında CHP lideri Kılıçdaroğlu'na cevap verdi. Yıldırım, "İnsanları sokağa davet etmek, sonuçları tanımamak asla kabul edilemez" dedi.

Başbakan'dan flaş referandum açıklaması

Başbakan Yıldırım, itiraz eden CHP liderine “Tamam kabul ediyoruz çok iyi çalıştın koşturdun ama milletin takdiri ortada. Bu gerçeği artık kabul et” dedi

Başbakan Binali Yıldırım, dün AK Parti 116. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuştu. Referandum sonuçlarına yapılan itirazlara değinen Yıldırım, “Millet bu oylama ile sadece anayasa değişikliğini oylamamış, bize, bütün partilere de ince mesajlar vermiştir. Demokrasi ve huzur içerisinde yapılan bu sonuca gölge düşürülmemeli. İtiraz etmek haklarıdır anlayışla karşılıyoruz” ifadelerini kullandı. Yıldırım şöyle devam etti:

“Ancak çeşitli iletişim mecraları kullanılarak insanları sokağa davet etmek sonuçları tanımamak asla ve asla kabul edilemez. Milletin iradesine saygı duymak yerine sandıktan çıkan sonuca gölge düşürme çabası boş, anlamsızdır. Bu her şeyden önce çok büyük ayıp ve haksızlıktır.”

‘Millet de seni tanımaz’

“Şimdi anamuhalefet partisine düşen, itirazın sonucunu beklemektir. Bunun aksine her hareket, hukukun dışına çıkmak olacaktır. Her vatandaşımdan istediğim, bu süreçte azami hassasiyet göstermesidir, tahriklere kapılmadan uzak durmalı ve sonucu sükunet içerisinde izlemelidir. Neymiş, bu sonuçlarını tanımayacakmış. Bu ne demektir, eğer sen bu sonuçları tanımazsan, bu sonuçları ortaya koyan millet de seni tanımaz kardeşim.”

Haberin Devamı

‘Kuzu taktiği’

“Tamam kabul ediyoruz çok iyi çalıştın, koşturdun. Ama milletin takdiri ortada. Bu gerçeği artık kabul et. Milletin kabul ettiğini sen kabul etmezsen ne yazar. Millete fatura çıkaracağına başarısızlığı kendinde ara. Hiçbir anarşiye, sokak faaliyetine, yasaları çiğneyecek hiçbir fiili duruma rıza göstermemiz söz konusu değildir. Ben milletime çağrı yapıyorum, provokasyonlara gelmeyin, tahriklere kapılmayın ve buna benzer çağrılara kulak asmayın. Vatandaşımızın tercihi bizim nezdimizde namusumuz kadar önemlidir. Bu kampanya döneminde biraz dedik ki bunların aklı başına geldi. Kuzu gibi oldular. Sakin konuşuyorlar, cevap vermiyorlar. Kemal bey, ‘Kuzu taktiği yapıyor’ dedim. Referandum bitince CHP, kendi eski fabrika ayarlarına döndü. Sayın Kılıçdaroğlu yenilgisini gürültüyle, tahrikle bastırmak istiyor. Ama artık mızrak çuvala sığmıyor, belli ki durumunda sıkıntı var.”

Haberin Devamı

Erken seçim yok

Erken seçim tartışmalarına ilişkin Yıldırım, “Yapacak çok işimiz var. Ülkemizin ekonomisini daha da büyütmek, yatırımları daha da hızlandırmak, reformları hayata bir bir geçirmek ve 2019’un 3 Kasım’ına hazırlanmak. 2019’da iki seçimimiz var; Bir tanesi 2019 Mart sonu yerel seçimler, belediye seçimleri, bir de 3 Kasım 2019’da yaptığımız bu anayasa değişikliğine göre Birleştirilmiş Meclis ve Cumhurbaşkanı seçimleri olacak. Bunun dışında Türkiye’nin gündeminde herhangi bir seçim yoktur, vatandaşlarımızın kafasını bulandırmaya gerek yok” dedi.

‘AK Parti yenilenecek’

“AK Parti zaten bir kongre sürecine girmiş durumunda. İlçelerimizden, illerden başlayarak bu yıl içerisinde, bu yıl sonuna kadar bütün kongrelerimizi yenileyeceğiz. Bir kan tazelemesi, heyecan tazelemesi yapacağız. 2018’de de inşallah olağan kongremizi gerçekleştireceğiz. Bu seçim sadece anayasa değişikliği, hükümet sistemi değişikliği konusunda bir sonuç ortaya koymamıştır. Aynı zamanda bu seçimden bütün partilerin alması gereken mesajlar da vardır, biz de AK Parti olarak kendi payımıza düşen mesajı aldık. Nedir mesaj? ‘Tamam, AK Parti’ye olan güven devam ediyor ancak şu şu hususlarda da daha dikkatli olmanız gerekiyor’ diye bize bir de not düşüyor vatandaş, bunlara dikkat edeceğiz. Bu yüzden de gerek yerel yönetimlerde gerek teşkilatlarımızda gerek hükümet faaliyetlerinde daha vatandaş memnuniyetini artıracak ne gerekiyorsa, o hususlarda adımlar atacağız.”

Haberin Devamı