Gazete Vatan Logo

Başbakan'dan flaş açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, A Haber kanalında Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı. Davutoğlu, Ankara saldırısını gerçekleştiren canlı bombalardan birinin kimliğinin tespit edildiğini açıkladı.

Başbakan'dan flaş açıklama

İŞTE DAVUTOĞLU'NUN AÇIKLAMASINDAN SATIR BAŞLARI:

* Bombacılardan birinin kimliği kesinleşti. İkinci canlı bombanın kimliği üzerine çalışılıyor

*"2 canlı bomba daha var iddiası" Panik oluşturacak haberler hepimizi vurur, bu tür haberler teröre hizmet eder yorumunu yaptı.

*Suruç saldırısıyla, Ankara ve Diyarbakır saldırıları arasındaki irtibatları da göz önüne alıyoruz. Bu çerçevede yürütülen soruşturmalar da var. Ayrıca hem DAEŞ hem PKK hem DHKP/C ve Reyhanlı saldırısında da rejim unsurları perde gerisindeydi. Rejimle doğrudan irtibatlı gruplar yapmışlardı.

*Burada Türkiye'ye zarar vermek isteyenlerin, Türkiye'ye zarar vermek ve kaos çıkarmak bağlamında bir takım iş birliği içine girdiklerini de görüyoruz. Bunların hepsi ortaya çıkarılacakKonyalı hemşerilerimize haksızlık yapılıyor. Orada saygı duruşu esnasında çok küçük bir grup slogan atmaya başlıyor saygı duruşu esnasından.

*Hiç kimse tereddüt etmesin bu saldırıyı (Ankara'daki terör saldırısı) sadece oradaki vatandaşlarımıza değil Türkiye'ye, demokrasimize yapmış olan bütün perde önündeki ve arkasındaki aktörler çıkartılacak ve adalete teslim edilecek.

Haberin Devamı

TÜRKİYE İZLANDA MAÇI

*Konya’da yeterli açıklamalar yapıldı, acıyı paylaşmak için Konyalılar çok daha fazla hassastır.

*O sloganları bastırmak için yapılan bir uygulamadır yapılan.

*Konya’da saygı anlamında ne kadar hassas olduğunu herkes bilir.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

*Kılıçdaroğlu’na sormak lazım, böyle bir şey söylemesini gerektirecek böyle bir şey geçmedi o görüşmemizde. Beni zor durumda bırakacak gizli bir bilgi geçmedi. Sadece istihbarat bilgisi var henüz netleşmedi bilgisini görüştü ki, paylaşmak doğru olmaz dedik.

*Beni zorda bırakacak bir şey varsa çıksın açıklasın ben hiç gocunmam. Ne söylediğimi ölçüp tartarak söylerim, ben mahcup olmam onlar mahcup olur. Halkımız görür. Bir daha hiçbir devlet adamı onlara güvenip de hiçbir şey paylaşmaz. Kaybeden ben olmam.

*Diyelim ki çok mahrem bir şey paylaştım, güvendim, bir husus paylaştım diyelim. Bunu paylaşmak hangi ahlaka sığar, devlet adamı kültürü olur mu böyle?

Haberin Devamı

*Mahremiyete saygı göstermek siyasetin ahlakındandır. Hayatta utanacak hiçbir şey yapmadım, utanacağım bir söz söylemedim

*Ne varsa çıksın söylesin ama bilsinler ki onlar kaybeder.

GÜL DEMİRTAŞ GÖRÜŞMESİ

*(Gül- Demirtaş görüşmesi) Sayın Cumhurbaşkanımız'ın kendi takdirleri. Ama şunu ifade etmek isterim, Burada taziye evi kim? Taziye kime verilir? İlk günden itibaren şunu söyledim. Burada taziye evi Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bütün Türkiye'dir. Hepimiz acıyı yaşadık. Sadece HDP'ye taziye dilemek, orada hayatını kaybeden bütün vatandaşları HDP ile özdeşleştirmek anlamına gelir. Büyük bir acı yaşadık. Türkiye'nin en büyük taziye evi Başbakanlık ofisidir."

*Demirtaş bu taziyeyi kendine mal edemez. Demirtaş’la bir görüşmem olmadı gerek de görmedim.
Acı hepimizin acısı…
*Ben Diyarbakır saldırısında Demirtaş’ı aradım çünkü HDP’ye saldırısı yapılmıştı ama tenezzül edip telefonumuza çıkmadı Demirtaş…
*Şimdi benim tekrar aramamı gerektirecek bir durumum yok, zaten taziyeyi beklemeden bizi, beni, cumhurbaşkanımızı katillikle suçlamış neyin taziyesini yapacağız.
*Artık standartlarımızın olması lazım. Demirtaş’a bir taziyeyi şahsi olarak gerek görmedim. Bütün Türkiye’ye taziye diledik.

Haberin Devamı

*5 ülkenin katılacağı Suriye zirvesi yapılacak. Katılım Dışişleri Bakanları düzeyinde olacak.

*Bu önemli bir gelişme. Maalesef Suriye’ye dışardan müdahale olmasın diyen ülkeler de müdahil oldular. Olayın seyrine değişti ve devletler arası çatışma potansiyeli yarattı. Çok dikkatli bir siyaset uygulamaya çalışıyoruz. Dışişleri bakanları düzeyinde olacak toplantı.
DÜŞÜRÜLEN İHA KİME AİT?
*Hava ihlallerinin olduğu yerlerde DEAŞ yok. Bütün bunları Rusya ile açık yüreklilikler konuşuyoruz.
*Başbakan olarak o toplantı sonrası gerekli talimatları verdik. Türk hava sahasında milliyeti ne olursa olsun her uçan vasıta ihlal noktasında gerekli şekilde düşürülecek.
*Bu İHA Kilis üzerinde fark edildiğinde düşürüldü. Uçak da olsa, helikopter de olsa düşürülürdü özellikle söylüyorum ki hava sahamıza saygı gösterecekler.
*Rus yapımı İHA idi ama Rusya ‘bizim değil’ dedi araştırıyoruz. Bilemeyiz bazı milislerin olabilir, PYD’nin olabilir hatta DEAŞ’ın olduğuna dair bilgiler var ama o bölgede DEAŞ yok.
*Ama Rus yapımı, kuş bile uçsa demiştim. Az hasarla caydırıcı bir gelişme oldu, uçak da olsa aynısı yapılırdı. Umarız Rusya daha dikkatli bir tavır sergiler.
*Bizim çevre bölgelerdeki yangının Türkiye’ye bulaşmaması için gerekli kudretimiz vardır.
MHP İLE KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ
*Bazen MHP’den gelen seslerle Bahçeli’den gelen sesler farklı olabilir. Bahçeli seçimden itibaren istikrarlı bir yol izledi ve hep “Hayır” dedi. Bahçeli’den bunu beklemiyordum açıkçası.
*Sayın Kılıçdaroğlu ile her görüşmemiz nezaket içinde geçti ta ki son görüşmeye kadar. Ama Sayın Bahçeli ilginç bir şekilde koalisyon görüşmelerinde açıkça hayır dedi.
*7 Haziran’dan beri kendisine hiçbir şekilde hakaret, söz olmamasına rağmen bana açıkça her şeye ‘hayır’ dedi. Bunları basına söyleyebilir miyim dedim söyleyebilirsin dedi ben de söyledim.
Bahçeli, 7 Haziran’dan bu yana hayır dedi.
*Sayın Bahçeli’nin yanında çanta bulunuyordu bende de dosya… Kalmalarına karar verdik, iyi ki kaldılar baş başa konuşsak neler çıkardı.
*Yanımızda olan arkadaşlar şahit oldular. “Yorulmayın Sayın başbakan” dedi. Bana sormadı bile 4 maddeyi. Maddelerimizi kabul edeceğinizi düşünmüyorum dedi. Bir iki dosya çıkardı konuşmaya bile gerek görmüyorum çünkü gelişmeler koalisyonu imkansız kılıyor dedi.
*4 mesele ile ilgili kanaatlerimi söyledim ve konuşma bitti. Çantanın oradaki tek şeyi koltuğun yanında durması ve 30 saniye süren “biz hazırlık yapmıştık” demesi. Hiçbir şekilde müzakerenin detayına girilmedi.
*2016 Temmuz'da vize muafiyeti konusunda Almanya olumlu bakıyor.

Haberin Devamı