Gazete Vatan Logo

Başbakan'dan çok sert açıklama!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk-ABD Dernekleri temsilcileriyle buluşmasında konuştu. ABD'de yaşayan Türk vatandaşlarına "Oyunuzu kullanın, vatandaşlık görevinizi yapın" diyen Davutoğlu, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Davutoğlu, konuşmasında 10 sene önce Almanya'da yaşanan dönerci cinayetlerinde 9 Türk vatandaşının ırkçı Alman terör örgütü tarafından öldürülmesi olayına değindi. Cinayetlerin ardından Almanya'da bir bakanın kendisine cinayetlerle ilgili olarak"İslamcı terör ile nasıl mücadele ediyorsak bunlarla da edeceğiz" sözlerini söylediğini anlatan Davutoğlu şunları söyledi;

"SEN BANA İSLAMCI TERÖRİST DİYEMEZSİN"

"Bu cinayetleri işleyenlere ben ırkçı Alman örgüt, ırkçı katolik örgüt dedim mi, hristiyan terör örgütü dedim mi? demedim! Çünkü terör bir dinle ırkla izafe edilemez. Nasıl ben ırkçı Alman terörist dememişsem, hristiyan terörü dememişsem, katolik terörü dememişsem sen de bana İslamcı terörist diyemezsin."

TERÖR İNSANLIK SUÇU

Davutoğlu'nun konuşmalarının satır başları;

"Özellikle son dönemde terör faaliyetleri dolayısıyla terör algısını yaygınlaştıran bir yaklaşımla bütün Müslümanları neredeyse terörist gibi gören bir anlayışa karşı da sizlerin tüm Müslümanlarla birlikte dost ve akraba topluluklarıyla birlikte ortak bir tavır sergileyin.

Haberin Devamı

Dünyanın neresinde olursa olsun, kim yaparsa yapsın terör insanlık suçudur. İster Müslüman ister Hristiyan. Ama nasıl terör insanlık suçuysa terör yapanların adını koymadan ve ayrıştırmadan bir dini kitleyi terör suçlaması altında tutmak insanlık suçudur.

ALMANYA'DA 9 TÜRK ÖLDÜRÜLDÜ

Bundan 2 buçuk sene önce biliyorsunuz Almanya'da dönerci cinayeti denilen cinayetler 10 yıldır kadar 9 Türk öldürülmüştü. 2 sene önce onların bir ırkçı Alman ya da ırkçı örgüt tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

O zaman ben bütün Almanya'daki bu vatandaşlarımızın öldüğü şehirlere eşimle birlikte bizzat gidip 1 hafta kaldım. Hepsine gittik tek tek aileleri ziyaret ettik. Raporları topladım. Başkonsoloslarımızı toplayıp onlara şu talimatları verdim; Bundan sonra tek bir vatandaşımızın gözünden bırakın bedeninden kan dökülmesini gözünden tek bir damla gözyaşı dökülse önce siz göreceksiniz dedim. Alman polisi görmeden siz görüp onların hukukuna sahip çıkacaksınız dedim.

Haberin Devamı

POLİS ALMAN IRKÇI TERÖR ÖRGÜTÜ İHTİMALİNİ DÜŞÜNMEMİŞ

Beni üzen neydi biliyor musunuz, ve bunu Alman yetkililere de söyledim. Bütün bu cinayetlerde incelemeleri yapan polis hemen o cinayete kim kurban ise onun eşine oğluna soruyor sen mi öldürdün diye. Öyle bir anlayış var ki Türklerle ilgili eş eşi öldürür, kardeş kardeşi öldürür... Dedim ki tüm tabloda bizi rahatsız eden husus sizin bütün bu ihtimalleri düşünüp ama bir Alman ırkçı terör örgütü ihtimalini düşünmemiş olmanız. bu çok rahatsız edici bir şey. Bunları söyledikten bir Alman bakan dedi ki 'Merak etmeyin İslamcı terör ile nasıl mücadele ediyorsak bunlarla da edeceğiz.'

SEN BANA İSLAMCI TERÖRİST DİYEMEZSİN

Demek ki ben size bir şey anlatamamışım dedim, bu cinayetleri işleyenlere ben ırkçı Alman örgüt, ırkçı katolik örgüt dedim mi, hristiyan terör örgütü dedim mi? demedim! Çünkü terör bir dinle ırkla izafe edilemez. Nasıl ben hristiyan terörü dememişsem, katolik terörü dememişsem sen de bana İslamcı terörist diyemezsin.

Haberin Devamı

İSLAMLA TERÖRÜ YAN YANA ANAMAZSIN

Terör, terördür. Adı neyse onu dersin ama İslamla terörü yan yana anamazsın. IŞİD barbarca cinayetler işleyen bir terör örgütü. İslamcı terör örgüt diyemezsin.

IRKÇILIK BULAŞICI VE AŞAĞILIK BİR TUTUMDUR

Irkçılık bulaşıcı ve aşağılık bir tutumdur."