Gazete Vatan Logo

Başbakan'dan 'bayram tatili' açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Cuma namazı çıkışında bayram tatili ile ilgili açılamada bulundu

Başbakan'dan 'bayram tatili' açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, bayram tatili ile ilgili olarak şöyle konuştu:

Bu konuyu Salı günü Bakanlar Kurulu yapacağız. Cumhurbaşkanımızın başkanlığında orada değerlendireceğiz. Oradan bir karar çıkacak. Her iki alternatifte toplumun bir kesimi çalışmaya devam edelim diyor, bir kesimi özellikle turizm sezonu daha iyi değerlendirmek için tatili uzatayım teklifi var. Her ikisinin artıları, eksileri var. Salı günü karar verilecek.

MİT TIR'ları ile ilgili soru hakkında: Böyle bir şey söz konusu olamaz. Adalet herkese lazım. Bir şekilde bir suçlama ile yargılanan insanlara sahip çıkmak adalet aramak değildir. Bırakalım yargı bağımsız tarafsız şekilde çalışsın. Yargıyı etkilemeyelim. Gerçekler neyse ortaya çıksın. Sayın Kılıçdaroğlu bu işlere kafa yoracağına ülkeye nasıl daha fazla faydalı olurum, ülkenin daha da özgürleşmesi için, terörün sona erdirilmesi için o değerli fikirlerini kamuoyuyla paylaşsın. Şikayet etmekten artık vazgeçsin.

Türkiye'nin güvenlik politikasında herhangi bir değişiklik yok. Gerek hudutlarımızın içerisinde gerekse dışarısında vatandaşımızı rahatsız eden, terör tehdidi olan her durumda Türkiye uluslararası hukuktan doğan haklarını bugüne kadar kullandığı gibi bundan sonra da kullanmaya devam edecektir. Tehdit hudutlarımızın dışındaysa durum yine aynıdır. Özelllikle İdlib'de son günlerde meydana gelen gelişmeleri dikkate alarak o bölgede gerekli tedbirleri alıyoruz. Malum orada radikal gruplar son zamanlarda kontrolü ele aldı ve burada yaşanacak gelişmelere göre, yapılacak operasyonları dikkate alarak hem insani dram yaşanmaması için hem de sınırlarımızdan ülkemize yönelik tehditlerin oluşmamamıs için tedbirlerimizi alıyoruz. Baştan beri sınırlarımızın, özellikle Suriye ve Irak'ta yeni bir yapay devlet oluşturma gayretlerine asla biz müsamaha etmemiz, izin vermemiz sözkonusu değil. Bu konuda muhatap ülkelerle gerekli görüşmelerimizi yapıyoruz. Şartlar ne olursa olsun ülkemizin milli menfaatlerine, hükümranlık haklarına, güvenliğine yönelik bir tutum, gelişme yaşarsak, geçmişte olduğu gibi gelecekte de buna karşılık vermekten tereddüt göstermeyiz.
Gerek koalisyon, gerek ABD, gerek Türkiye ve hatta İran'ın da dahil olduğu bölgede birtakım faaliyetler var. Yaşanan gelişmelere göre birlikte hareket edilecek.

Haberin Devamı