Gazete Vatan Logo

Başbakan Yıldırım: Tasarıyı komisyona çekiyoruz

Başbakan Binali Yıldırım havalimanında son dakika açıklamalarında bulundu. Yıldırım, cinsel istismar düzenlemesinin komisyona çekildiğini duyurdu.

Başbakan Yıldırım: Tasarıyı komisyona çekiyoruz

Başbakan Binali Yıldırım, "Kanun teklifi verdik birden kıyamet koptu. Neymiş efendim tecavüzcüye af geliyormuş. Böyle bir şey yok" diye konuştu. Ayrınca, Dolar bütün dünyadaki para birimlerine göre değer kazanmaya başladı. Elle gelen düğün bayram. Mesele budur. Biz Türkiye ekonomisinin gidişatını aynen kalbin çalışması gibi izliyoruz. Bunu bir müddet daha devam edecek. Özellikle kurlardaki dalgalanmalar etkilenebilir. Türkiye tarafından alınması gereken tedbirler var" dedi.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİ

* 18 yaşından önce evlilik yapıyorlar. Çocukları oluyor ve çocukları nüfusa kayıt ettirirken bunun suç olduğunu öğreniyorlar. Erkek cezaevine giriyor, kadın çocuklarla kalıyor. Yani gençlerin yaptığı bu evliliğin bedelini çocuklar ödüyor. Bu toplumun derininde kanıyan bir yaradır. Bu kanayan bir yaradır, görmek lazım.

* Kanun teklifi verdik birden kıyamet koptu. Neymiş efendim tecavüzcüye af geliyormuş. Böyle bir şey yok. Muhalefet partilerine uzlaşma çağırısı yaptık, dedik teklifiniz varsa getirin. Ne yazık ki bu çağrımız gerektiği gibi kabul görmediği gibi, bunu siyasi bir rant olarak kullanmayı tercih ettiler. Toplumda da kısmen kafa karışıklığı yaratmayı sağladılar.

Haberin Devamı

* Meclis'teki bu düzenlemeyi komisyona alıyoruz, orada değerlendirip bu sorun çözüme ulaştırılacaktır. 3800 vaka var bunu görmezden gelemeyiz.

DOLAR AÇIKLAMASI

Yasal düzenlemeler, yapısal reformlar var. Diğeri de idari kararlar. Bankalarla ilgili. KOBİ'lerin kaynağa erişimini kolaylaştırmak için fonu devreye soktuk 17 milyar kredi imkanı getirdik. Kamu bankalarının mevduat faizlerini ortak bir kararla daha alt düzeyde bir mevduat alacaklar. Kamu bankalarının amacı kar etmek değil, ekonomiye destek olmak. Birçok ekonomiyle ilgili teşvik paketleri açıklandı. Doğu ve güneydoğudaki cazibe merkezleri başta olmak üzere ilave destek, yeniden yapılandırmalar, çek yasasında düzenleme, hileli iflaslar, iflas ertelemedeki düzenlemeler. Bu işler icap ettiği şekilde yapmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı



CHP'YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Yıldırım, CHP'nin kriz uyarıları için ise şunları söyledi: "Endişeye gerek yok, Türkiye ekonomisi birçok ülkenin ekonomisinden daha sağlam temellere oturuyor. Vatandaşlarımızın, işadamlarımızın endişeye kapılmasına gerek yok. CHP'nin kriz uyarısına teşekkür ediyoruz. Her şeye kriz uyarısı yapıyorlar. Bunu ciddiye alıyoruz, gereğini yaparız"