Gazete Vatan Logo

Başbakan Binali Yıldırım konuştu

Başbakan Binali Yıldırım konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, kabinenin açıklanmasının ardından Başbakan sıfatıyla ilk kez partisinin ilk grup toplantısında konuştu

İşte konuşmasından satır başları:

Hayırlı, uğurlu olsun. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.

Türkiye'nin bağımsızlığı için hayatını seve seve veren kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.

Türkiye'ye hizmet etmek bize Allah'ın en büyük lütfudur. Değerli yol arkadaşımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nu milletimiz için yaptığı güzel hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

AK Partimizin kurucusu genel başkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a buradan sevgilerimizi, saygılarımızı iletiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım; yolun, yolumuzdur. Davan, davamızdır. Sevdan, sevdamızdı

15 yıl önce beraber çıktığımız bu yolda millet yolunda liderliğinizde ülkemize çok güzel hizmetleri kazandırdık. AK Parti yeri geldi vesayet odaklarının tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Partimizi kapatmaya kalktıklarında karşılarında Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları vardı. Hükümetimize muhtıra verdiklerinde yine karşısında biz, milli iradeden başka hiçbir güç tanımayan kadroların başında Recep Tayyip Erdoğan vardı.

Haberin Devamı

Yine sesim arıza moduna geçiyor, onun için biraz bana müsaade edin, 10 dakika meramımı anlatayım, sonra istediğiniz kadar coşkuya serbestsiniz.

Milletime soruyorum, 21,5 milyon vatandaşın oyunu alan bir Cumhurbaşkanı ne yapacak; millete karşı sorumluluğu var. 'Ben sorumsuzum' diyemez. Siyasi sorumluluğu var. İşte Cumhurbaşkanımız da bu siyasi sorumluluğun gereğini yapıyor

Hükümet programı saat 15'te okunacak.

Biz yolları böldük hayatları birleştirdik, biz yolları böldük, gönülleri birleştirdik.

Paralel örgüte karşı mücadelemiz kararlılıktan taviz vermeden devam edecek.

Artık Cumhurbaşkanımızın fiili durumunu anayasaya uygun hale getirmek biz AK Parti grubunun boynunun borcudur.
Biz başkanlık sistemi dahil yeni anayasayı gerçekleştirmek için gerekli çalışmaları hemen başlatacağız. Anayasamız, demokratik, laik Anayasa diyor. Buna yürekten inanıyoruz… Başkanlık sistemi dahil, yeni Anayasa'yı gerçekleştirmek için çalışmalara hemen başlayacağız. Gelin yeni Anayasa'yı hep birlikte yapalım.
**Sık sık sloganlar konuşmasına ara veren Yıldırım, partilileri 'bir durun da şu konuşmayı bitireyim' diye uyardı.

Haberin Devamı

**Yıldırım salona girdiğinde salondakiler, ''Erzincan'da doğdu İzmirli oldu helal olsun Binali Başkan'' sloganları attı.