Gazete Vatan Logo

Başbakan Binali Yıldırım'dan ilk açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da açıklamalarda bulunuyor. Yıldırım, ABD'nin Suriye'ye yaptığı operasyon için "Olumlu bir adım, daha fazlasına ihtiyaç var" açıklamasında bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım'dan ilk açıklama

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Geçtiğimiz günlerde Suriye'de alçak rejim kimyasal silahlarla çocukları, masum insanları katletti. Birdenbire dünyanın vicdanı olarak kendilerini gören ülkeler seslerini yükselttiler. Peki 7 yıldır Suriye'de insanlar katlediliyor, vahşet devam ediyor, sadece kimyasal silah kullanıldığı zaman mı insanlığınız aklınıza geliyor? Bugüne kadar neredeydiniz?" dedi.

Yıldırım, Hakkı Başar Spor Salonu'nda yapılan AK Parti Esenler 6. Olağan İlçe Kongresi'nde, AK Parti kongrelerinin büyük bir coşku, büyük bir heyecan içerisinde gerçekleştiğini belirtti.

AK Parti'nin, gücünü teşkilatlarından alan bir parti olduğunu dile getiren Yıldırım, "Güçlü teşkilatlar, güçlü parti, güçlü Türkiye parolasıyla, durmak yok yola devam. Esenlerin AK gençleri, hazır mıyız? Yeni rekor kırmaya var mısınız? Kadın kollarımız, Esenler'de yeniden tarih yazacak mıyız? Esenler işi bitirmiş." diye konuştu.

Yıldırım. AK Parti'nin iktidara geldiği günden beri Türkiye'nin yüz akı olmuş bir parti, bir siyasi hareket olduğunu dile getirerek, AK Parti'nin Anadolu'nun çarpan kalbi, milletin birliği, beraberliğinin teminatı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

AK Parti'nin özgürlüklerin, demokrasinin, adaletin adresi olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"AK Parti, insanı yaşatarak, devleti yücelten bir anlayışın temsilcisidir. Şöyle dönelim, geriye bir bakalım. Neler yaşadık, nereden nereye geldik? Türkiye'yi yoklukların değil, mahrumiyetin değil, bereketin adresi haline getirdik. Ülkemizi, yasakların değil, özgürlüklerin, demokrasinin, kardeşliğin, barışın coğrafyasına dönüştürdük. Dönüp baktığımızda 16 yıl boyunca güvenin ve istikrarın sembolü olduk. Şimdi 2019'a doğru, emin adımlarla yol alıyoruz. Bir kez daha soruyorum, 2019'da yola devam mı? Durmak yok!"

Yıldırım, "Yolların kralı Binali Yıldırım" diye slogan atan gençlere, "Gençler bu olmadı, yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur. Ama illa bir şey mi diyeceksiniz, 'yolların mimarı' diyebilirsiniz." diye seslendi.

Haberin Devamı

"Bugüne kadar neredeydiniz?"

Geçtiğimiz günlerde Suriye'de alçak rejimin kimyasal silahlarla çocukları, masum insanları katlettiğini hatırlatan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

"Birdenbire dünyanın vicdanı olarak kendilerini gören ülkeler seslerini yükselttiler. Peki, 7 yıldır Suriye'de insanlar katlediliyor, vahşet devam ediyor, sadece kimyasal silah kullanıldığı zaman mı insanlığınız aklınıza geliyor? Bugüne kadar neredeydiniz? Tabii ki ne kimyasal silahla ne de normal bir silahla hiçbir insan hayatına kastetmeyi bizim inancımız da bizim hukukumuz da asla kabul etmez. Ancak, Suriye'de çözüm isteyenlerin göstermelik vicdan istismarıyla değil, gerçekten sorumluluk alarak bu vahşetin sona erdirilmesi için daha çok çalışmaları gerekiyor. Sahada rekabet etmek, ülkedeki sorunları çözmez, masumların, sivillerin yaşamasına katkı sağlamaz. Suriye'de tek ülke, barış için, insanlık için, terörün yok edilmesi için gece gündüz çalışıyor. o ülkenin adı Türkiye'dir, o liderin adı Recep Tayyip Erdoğan'dır."

Haberin Devamı

"Döviz kurundaki dalgalanma geçici"
Dünyanın her tarafında gerilim, kargaşa, iç savaş ve terör olduğuna işaret eden Yıldırım, Türkiye'nin de bu yoğun gerilim hattının tam ortasında yer aldığını vurguladı.
Bölgesel ve küresel gelişmelerin, dünya ve ülkelerin ekonomilerine yönelik belirsizlikleri de birlikte getirdiğini belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Özellikle son günlerde döviz kurlarındaki dalgalanmayı fırsat bilerek, vizyon ortaya koyamayan, ülke için proje üretemeyen muhalefetin, adeta mal bulmuş mağribi gibi sarıldığını görüyoruz. Buradan ilan ediyorum. Şartlar ne olursa olsun, içeride ve dışarıda küresel ekonomik belirsizliklere rağmen Türkiye ekonomisi 2017'de nasıl destan yazdıysa 2018'de de istikrarla kararlılıkla yoluna devam edecek. Dolayısıyla son günlerde döviz kurunda yaşanan bu dalgalanmanın geçici olduğunu ve etkilerinin de sınırlı olacağını ifade etmek isterim. Hükümetimiz konuyu gereken hassasiyetle ve ciddiyetle ele alıyor, alınması gereken ne gibi tedbirler varsa Merkez Bankası, Ekonomi Koordinasyon Kurulumuz, Cumhurbaşkanımızın riyasetinde bu tedbirleri alıyoruz, almaya devam edeceğiz."
"Türkiye'yi 3 kat büyüten partinin adı AK Parti'dir"
Bugün fırsatı ganimet bilenlerin Türkiye'nin geçmişini hatırlamadıklarını ifade eden Başbakan Yıldırım, ülkede geçmişte en küçük para biriminin 1 milyon lira olduğuna dikkati çekti.
1 milyon liraya bir çay bile içilemediğini, paradan 6 sıfırın AK Parti iktidarı zamanında atıldığını anımsatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kurda ufak oynamalar olunca felaket senaryoları hazırlayanlar, anlatanlar, 15 yıl öncesini gözden kaçırmaya çalışıyorlar. Faizleri yüzde 70'ten yüzde 10'lar seviyesine indiren AK Parti iktidarıdır. Gelirlerinin yüzde 87'sini faize verirken, yüzde 11'ini faize verir hale getiren ekonomiyi güçlendiren AK Parti iktidarıdır. Orada kalan yüzde 75'i de yatırımlarla hastanelerle okullarla iş-aş evleriyle fabrikalarla şehir hastaneleriyle donatarak hizmete dönüştüren yine AK Parti iktidarıdır. IMF'ye olan borcu kapatan, üstüne üstlük '5 milyar da size borç veririz.' diyebilen iktidar AK Parti iktidarıdır. İstihdam seferberliğiyle 10 yıl içinde 10 milyon insanımıza iş-aş sağlayan iktidarın adı AK Parti iktidarıdır. Verdiği teşviklerle üretim bazlı ekonomiyi ayağa kaldıran AK Parti iktidarıdır. İhracat rekorlarını kıran iktidar AK Parti iktidarıdır. Türkiye'yi 3 kat büyüten partinin adı AK Parti'dir. Bütün bunları AK Parti milletimizden aldığı güçle Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarıyla başarmıştır. Biz bunları yaparken CHP ne yaptı? Laf üstüne laf... Biz ne yaptık? Taş üstüne taş koyduk. Milletimiz için, gece demeden, gündüz demeden çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz."
28 Şubat davası
Başbakan Binali Yıldırım, dün 28 Şubat davasının da sonuçlandığına dikkati çekti. 28 Şubat'ın bir "post modern darbe girişimi" olduğunun altını çizen Yıldırım, şöyle konuştu:
"Halkın seçtiği iktidarı uzaklaştırmak, korkuyla tehditle işbaşından uzaklaştırmak için hazırlanmış bir darbe girişimiydi. Milletin iradesini tanklarla ezmeye çalışan darbeci zihniyet, o gün böbürlenerek ne dedi? '28 Şubat bin yıl devam edecek.' Evet 28 Şubat devam ediyor, nasıl devam ediyor? Hesap sorularak devam ediyor. Yargının önünde, hukuk devletinde hesabı soruluyor. Şunu herkes bilmelidir, bu ülkede demokrasilerde hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz. Mutlaka, er de olsa geç de olsa hesabı sorulur. O gün hiç hesap sorulamayacakmış gibi afra tafra yapanlar, bugün, 'Biz ettik, siz etmeyin, biz öyle demedik, biz darbe yapmadık, biz bir şey yapmadık.' diye el aman diliyorlar ama yargı gerekeni yapıyor, hak ettikleri ne gerekiyorsa onun gereğini yapıyor. Bu vesileyle 28 Şubat'ın acılarını en derinden yaşayan ancak devlet adamlığı duruşundan bir kez dahi taviz vermeyen Erbakan hocamızı rahmetle minnetle anıyorum. Mekanı cennet olsun."
"Esenler'de 41 bin konut kentsel dönüşüme girdi"
Başbakan Binali Yıldırım, metro hatlarının İstanbul içerisinde Büyükşehir Belediyesi, bir kısmı da Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapıldığını, Yenikapı, Başakşehir, Beşiktaş ve Mahmutbey hatlarının yapımının devam ettiğini söyledi.
Devlet hastanesi ve 11 ayrı aile sağlığı merkezini Esenler'e kazandırdıklarını anlatan Yıldırım, çalışkan kentin en güzel şehir meydanının da Esenler'e yapıldığını dile getirdi.
Yıldırım, bunlarının yanında 8 ilçeye hitap eden vergi dairesi müştemilatının da Esenler'de hizmete girdiğini belirterek, "Açık-kapalı 12 bin araç kapasiteli otopark tamamlandı, hizmete alındı. 24 saat hizmet veren dev şehir stadyumunu da hizmete aldık. Türkiye'nin en kapsamlı teknoparklarından birini de Yıldız Teknik Üniversitesi'nde yine burada hizmete aldık. İlçe düzeyinde İstanbul'un en kapsamlı dönüşüm projesini tamamladık. Günde 40 ton çöpün dönüşümünü sağlıyoruz, ekonomiye kazandırıyoruz. 2'si kız biri erkek olmak üzere 3 yüksek öğretim yurdunu da Esenler'de tamamladık, hizmete verdik. 3 ayrı yüksek öğretim yurdu yapımı devam ediyor." diye konuştu.
Kentsel dönüşüm adına Esenler'in tamamını kapsayan dönüşüm master planının Esenler Belediyesi'nce hazırlandığını belirten Yıldırım, kamu, özel sektör ve bireysel olarak son 5 yılda Esenler'de 41 bin konutun dönüşümünün başarıldığını, bunun büyük bir rekor olduğunu söyledi.
Yıldırım, diğer bütün kamu binalarının yenilendiğini, kentin en büyük şehir parklarından birisinin Esenler'de olduğunu, 4 kültür ve sanat kongre merkezinin de ilçede hizmete alındığını kaydetti.
Yapacaklarının bununla sınırlı olmadığını belirten Yıldırım, şöyle konuştu:
"En kapsamlı kentsel dönüşümün ikinci etabını da 45 bin 300 konutluk dönüşümü de burada yine başlatacağız. Esenlere özgün mimariyle 500 yataklı yeni bir eğitim araştırma hastanesi de açıyoruz. Avrupa'nın en büyük kongre merkezi de Esenler'de olacak. Engelsiz yaşam külliyesi yaparak engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri aşacağız. Her şey Esenler için her şey Türkiye için. Gençler, 2019 yeni bir demokrasi, yeni bir değişim için sizleri bekliyor. Hazır mısınız? Bu dönemin anahtarı sizlerin elinde, AK kadınların elinde, ana kademenin elinde, değerli yol arkadaşlarımızın elindedir. O halde hem yerel seçimlerde hem Cumhurbaşkanlığı seçiminde hem de milletvekili seçimlerinde Esenler yine İstanbul'da rekora koşmaya hazır mı? Yeni bir destan yazacak mıyız?"
"Bayrağı veren de alan da koşmaya devam ediyor"
Başbakan Yıldırım, Esenler'in her zaman AK Parti'ye destek verdiğini belirtti. Bu kongreyle Esenler'de bir bayrak değişimi yaşandığını AK Parti'de ilçe Başkanı Gökhan Taran'ın görevi Umut Özkan'a devrettiğini belirten Yıldırım, Taran ve Özkan'a teşekkür etti.
AK Parti'de bayrak değişimlerinin spor müsabakalarındaki gibi olmadığını kaydeden Yıldırım, "Bizde öyle değil. AK Parti'de bayrak değişimi, bayrağı veren de bayrağı alan da koşmaya devam ediyor. İşte bizim farkımız bu." dedi.
Yıldırım, Esenler'de ilk ilçe başkanlığı yapan Yavuz Selim Tuncer ve diğer görev almış ilçe başkanlarına ve emeği geçenlere, katkı sağlayanlara da teşekkür etti.
Yıldırım, konuşmasını bugüne kadar ülkenin bağımsızlığı, terörle mücadele ve 15 Temmuz'da şehit düşenlere rahmet, gazilere hayırlı, uzun ömürler dileyerek tamamladı.

Haberin Devamı