Gazete Vatan Logo

Başbakan Binali Yıldırım Bolu'da konuştu

Başbakan Binali Yıldırım Bolu mitinginde açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım Bolu'da konuştu

Yıldırım, Almanya'nın yasaklarını eleştirerek Türk milletinin gerekli cevabı 16 Nisan'da vereceğini ve ters köşe olacaklarını söyledi.

İşte Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

  • Kılıçdaroğlu anayasayı beğenmiyor. Boşverin. Belli ki değişikliklerden haberi yok. Efendim diyor "bu değişiklik olursa Cumhurbaşkanı ile Başbakan ayrı ayrı partilerden gelirse ne olacak? O zaman bunlar arasında kavga olmaz mı?" doğru söylüyor hakkını yemeyelim. İşte bunun için değiştiriyoruz haberi yok. Anayasayı tersinden okumuş. Düzden okumayı bilmiyor.
  • Milletin adamı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da selamını getirdim. Her türlü oyunları evel Allah bozacağız.
  • Anaysasa değişikliği seçim değil. Bu değişiklikten sonra yapılacak ilk seçimde Cumhurbaşkanı seçimi ile milletvekili seçimi aynı anda yapılacak. Biri yazın biri kışın değil ikisi de aynı anda. İki tane sandık önünüze gelecek. Birinde Cumhurbaşkanı, diğeri Meclis. Sandık kapanıp oylar sayılınca Milletvekilleri de belli, Cumhurbaşkanı da belli. 5 yıl kulağınız rahat, zırt pırt seçim yok.
  • Böylece uzun vadeli projeler olacak. Programlar hayatbuluna geçecek. Yasama, yargı, yürütme kuvvetleri daha da güçlenerek birbirinden bağımsız olarak görev yapacak. Demokrasi tam anlamıyla işleyecek.
  • Amerika 1789'da kuruldu. 278 sene geçmiş. Kaç tane başkan gelmiş? 45 tane. Trump 45. başkan. Bizde cumhuriyet 1923'te kuruldu. 94 senede kaç tane hükümet olmuş? 65. 94'te 65, 228 senede 45. İstikrar böyle bir şey. Ne oldu? her 17 ayda bir hükümet. 17 ayda ne olur sevgili Bolu'lular? İş ne olacak? Hizmet ne olacak? Başka bahara. Başka hükümete. Böyle bir sistemde Türkiye yoluna devam edemez. Böyle bir sistemde ekonomi büyüyemez. Böyle bir sistem darbe üretir, kriz üretir. Bu sistem babayla oğulu birbirine düşürür.
  • Sayın Bahçeli bu değişiklikte bize edstek oldu. Ülkücü milliyetçi kardeşlerime teşekkür ediyorum. Önce milletim dediler ve parti çıkarını bir kenara bıraktılar. Düşmanlara karşı birliğimize, beraberliğimize zarar verenlere karşı bir olduk. Bu anayasayı hazırladık Meclis'ten geçirdik ve size getirdik. Şimdi söz sizin. Taraf sizin.

ALMANYA TERS KÖŞE OLACAK

  • Hayırcılardan hayır gelmez. Evet'te bereket vardır. En başta terör örgütleri bu değişikliğe hayır diyor. Kandil'den üst üste hayır mesajları geliyor. FETÖ'cular, 15 Temmuz'un katilleri bu değişikliğe hayır diyor. PKK'nın elebaşları Avrupa'da hayır propagandası yapıyor. Almanya açık açık kendi televizyon kanallarında hayır propagandası yapıyor. Almanya bizim bakanlarımıza izin vermezken oradaki çalışmalarımıza izin vermezken bölücülerin FETÖ'cuların her türlü faaliyetlerine sonuna kadar izin veriyor. Almanya'da hayıra özgürlük var, 'evet'e özgürlük yok. Milyonlarca memleket sevdalılarım bunun cevabını 16 Nisan'da öyle bir verecekler ki onlar da şaşıracaklar. Ters köşe olacaklar.
  • Biz bu iki çifte standartı yüzlerine vurunca rahatsız oluyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar bu milletin iradesinin önüne geçemezler. Neden rahatsızlar? Çünkü Türkiye bu sistemle büyüyecek. İstiyorlar ki Türkiye büyümesin. Türkiye hep onların arkasından yürüsün, sesini yükseltmesin. Türkiye el pençe divan dursun.
  • Şehitler memleketi Bolu'dan sesleniyorum. Bu oyunları bozmaya var mısınız? Evet çıkacak terör bitecek. Evet çıkacak ekonomi büyüyecek. Evet çıkacak Türkiye yükselecek.
  • Neden hayır dediklerinden bunların haberi yok. Anayasayı okumamışlar. Bunların işi gücü kayıt tutmak, ortalığı karıştırmak, kürsüyü işgal etmek. 2010 yılında kamp oylamasında Kılıçdaroğlu kapı kapı dolaşıp hayır diye propaganda yaptı ama oy vereceği sandığı bulup kendisi hayır oyu veremedi. Şimdi de hayır diyor ama ne için hayır dediğini kendi de bilmiyor. Benim ona tavsiyem biz bu anayasa değişikliğini senin kadar güzel anlatamadık. O yüzden bırak bu yoldan vazgeç, sen de evet de bizim kervanımıza katıl.
  • Tek adamdan bahseden sen değil miydin? Şimdi neden çark ettiniz? Bu sistem tek adam rejimi değildir. Tek adam sistemi değildir. Bu sistem Erdoğan için değil her doğan içindir. Binali Yıldırım da fanidir, Tayyip Erdoğan da fanidir. Her doğan mutlaka ölümü tadacaktır. Bu sistem geleceğimiz içindir. Neden tek adam değil? Çünkü Meclis var. Daha güçlü hale gelecek. Denetleyecek, sorgulayacak, gerekli görürse Cumhurbaşkanını bile yargılayacak. Meclis gerek görürse ülkeyi seçime götürecek. Milletvekilleri de şimdikinden daha güçlü hale gelecek.
  • Çarşı bile bunlar kadar karşı değil. Buradan Beşiktaş'a da taraftarlarına da selamlarımı gönderiyorum. Dün tarih yazdılar tebrik ediyorum.