Gazete Vatan Logo

Başbakan'a mama tepkisi

Başbakan Erdoğan'ın Muharrem Orucu'na katılmayacak olan Alevi örgütlerine "mamalarını kestik" açıklamasına Alevi örgütleri tepki gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Muharrem Orucu yemeğine katılmayın, çağrısı yapan Alevi kurum ve kuruluşlarına yönelik, “mamalarını kestik” açıklamalarına tepki geldi. Alevi Araştırmalar Merkezi Başkanı Ali Yıldırım, söz konusu açıklamayı “yakışıksız” olarak değerlendirirken, ABF Disiplin Kurulu Başkanı Fevzi Gümüş, “Açıklama şaşırtmadı. Bu zihniyetten başka bir şey beklemek yanlış olur ” dedi.

SAMİMİYET VE İHSAN BEKLEMİYORUZ

Yıldırım yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin bir taraftan Alevilerin gönlünü kazanmaya çalıştığını söylerken diğer taraftan da bu işe karşı olan Alevileri çıkarcılıkla ekonomik ve siyasi nema peşinde koşmakla suçladığını belirtti. “Mamalarını kestik” sözünün Başbakan Erdoğan’ın gerçek niyetini ortaya koyduğunu ileri süren Yıldırım, Erdoğan’ın Alevi örgütlerini siyasi rakip gördüğünü ifade etti.Yıldırım açıklamasında şöyle dedi:“Başbakandan samimiyet beklemiyoruz, ihsan da beklemiyoruz eşit yurttaşlık hakkı istiyoruz. Bunu da başbakanın insiyatifine bırakacak değiliz. Hak hukuk diye bir şey var. Alevi toplumunun hakkını kazanması başbakanın kendi inisiyatifine bırakılmış bir olgu olarak görülemez.

SAMİMİ OLSAYDI ÖZBAYRAK AKP'DE OLMAZDI

ABF Disiplin Kurulu Başkanı Fevzi Gümüş de yaptığı açıklamada, AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak’ın “Diyanetten Alevilere pay verirsek Satanistler de ister” sözlerini hatırlattı. Özbayrak’ın halen AKP içinde siyaset yaptığına dikkat çeken Gümüş, “Başbakan’ın açıklaması şaşırtmadı. Zaten bu zihniyetten başka bir şey beklemek yanlış olur. AKP’nin ve Başbakanın Aleviler konusunda samimi olmadığını bir kez daha gördük. Eğer samimi olmuş olsaydı Özbayrak bugün AKP’de olmazdı” dedi.

Haberin Devamı