Gazete Vatan Logo

Başbakan'a 10 TL havale

Emekliler 3 günlük açlık grevi başlattı

HÜKÜMETİN yüzde 1.83 oranında yaptığı zammı protesto eden Emekli-Sen Kocaeli Şube üyeleri yaşam şartlarının düzeltilmesi amacıyla dönüşümlü olarak 3 günlük açlık grevi başlattı.

Emekli-Sen üyeleri, Kent merkezinde bulunan Sabri Yalım Parkı'nda `grev çadırı' kurdu. Hükümetin emekliye uyguladığı zammı protesto eden Emekli-Sen Kocaeli Şube üyeleri 3 gün boyunca dönüşümlü olarak açlık grevi yaparak taleplerinin yerine getirilmesini isteyecek. Siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği açlık grevi ile ilgili açıklama yapan Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, şöyle dedi:



"Emeklilere yapılan yüzde 1.83'lük zamla açlık sınırının altında yaşamasını istiyorlar. Kocaeli Subesi olarak başlattığımız açlık grevi 3 gün sürecek. Uygulanan politikalar nedeniyle açlık grevindeyiz. Türkiye'de emeklilerin yüzde 95'i açlık sınırının altında yaşamaya çalışıyor. Emeklilerin yüzde 85'i hiç tatil yapmamış. Yüzde 34'ü h^al^a kirada oturuyor. Son çıkan yasayla emeklilerin maaşları iyice düşürüldü. 11 Ağustos da başbakanlığa yürüyerek sesimizi duyuracağız."

Emekliler olarak yapılan zamları protesto ettiklerini söyleyen öğretmen emeklisi Leyla Boyacı, "Dönüşümlü olarak açlık grevi başlattık. Emeklilere yapılan zamlar asla yeterli değil. Emekli torununa çocuğuna muhtaç durumda. Biz bu dayatmalardan yılmayacağız. Mücadelemezi sürdüreceğiz. Tüm emeklilerin ve tüm duyarlı insanlar ile ileride emekli olamayacak insanların bize destek vermelerini istiyoruz" dedi.

Emeklilere gereken zammın yapılmasını talep ettiklerini söyleyen işçi emeklilerinden Nurhan Sarı, "Başbakanımızın emeklilere gereken zammı yapmasını istiyoruz. Bir milletvekiline yapılan zam ile emekliye yapılan zammı karşılaştırsınlar. 3 kuruşluk zam bizi geçindirmiyor. Bu ülkede 600 TL ev kirası, elektrik ve su faturası var. Biz gereken zammı talep ediyoruz" dedi.

BAŞBAKANA 10 TL HAVALE

Hükümetin yüzde 1.83'lük yaptığı zammı protesto etmek için 3 günlük açlık grevi başlatan Emekli-Sen Kocaeli Şube üyeleri emeklilere verilen 10 TL'lik zam farkını PTT önünde protesto etti. Daha sonra Emekli Sendikası üyelerince Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 10 TL havale ile gönderildi.

Demokrasi Parkı'ndaki protesto gösterisinde `Tayyip zammını al başına çal', `İnsanca yaşamak istiyoruz', `Emeklilere ek zam istiyoruz' sloganları atan gurup PTT önüne kadar yürüdü. Emeklilere verilen komik zammın eriyip gittiğini söyleyen Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, şöyle dedi:

"10 TL emeklilerin hiçbirinin derdine deva olmayacağı için emekliler olarak biz bunu hükümete iade ediyoruz. Hükümetimizin sıkıntıları çok, kaynak yok diyerek sermayeye kaynak aktarmayı çok iyi beceriyorlar. Biraz daha bu paraları aktarsınlar. Çünki onlar çok mağdur biz mağdur değiliz. Sayın başbakan bu 10 TL ile bir gemicik daha alabilir oğluna. Biz emeklisine 10 TL zam verdim diyen insanın yüzü kızarması gerekir. Ama yüzü kızarmadan halka seslenerek çok rahat konuşup fakir fukaranın yanında olduğunu söylüyor."

Emekli-Sen Kocaeli Şube üyeleri protesto gösterisinin ardından açlık grevi yaptıkları Demokrasi Parkı'na döndü.

Haberin Devamı