Gazete Vatan Logo

Başarısını anlatacak

Türk girişimci Atilla Aytekin Hollanda’da yarattığı başarı öyküsünü Obama’ya anlatacak

HOLLANDA’DA 10.8 milyon dolar ciroya ulaşan bir şirket yaratan Türk girişimci Atilla Aytekin, ABD Başkanı Obama’nın davetiyle Washington’da ’girişimcilik başarısı’nı anlatacak

ABD Hükümeti tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan ‘Girişimcilik zirvesi’ Türk girişimcilerinin çıkarmasına sahne olacak. 5 ayrı kıtadan, 50 değişik ülkeden birer girişimcinin katılacağı ve açılışını ABD Başkanı Barack Obama’nın yapacağı zirveye Hollanda adına da bir Türk girişimci Triodor Software BV’nin CEO’su Atilla Aytekin katılacak.

Washington’da gerçekleşecek Girişimcilik Zirvesi’ne Başkan Obama tarafından davet edilen Triodor Software BV’nin CEO’su Atilla Aytekin, Beyaz Saray’da ABD Başkanı ile buluşan Türk girişimcilerden biri olacak.

100 kişiye iş yarattı

Hollanda’da yaşayan 3’üncü kuşak bir Türk olan ve zirveye Hollanda’yı temsilen davet edilen Triodor’un CEO’su Aytekin, ABD hükümeti tarafından başarılı çalışmaları nedeniyle zirveye seçildi. Türkiye’yi yazılım üssü yapmayı hedefleyen Atilla Aytekin, Triodor Software BV şirketini 2010’da yüzde 71 büyüterek 10.8 milyon dolar ciroya ulaşmayı hedefliyor.

IT alanında 7 yıldır hizmet veren ve Hollanda Girişimcilik Ödülü’nün de sahibi olan Atilla Aytekin, 1969 yılında İstanbul’da doğdu. 1972’den itibaren Hollanda’da yaşamını sürdüren ve küçük ticari faaliyetlerine Doğu Almanya’ya araç, üniversitelerde kot pantolon ve spor tesislerinde tenis raketi satarak başlayan Aytekin, Avrupa’da göçmen olmanın zorluklarını fırsata dönüştürerek bir başarı öyküsü yarattı.

Triodor Software BV’nin Türkiye ofisinde bugün 100 kişiye istihdam sağlanıyor. Bu sayıyı 150 kişiye çıkarmayı hedefleyen şirketin CEO’su Atilla Aytekin, Türkiye’deki şirketlere de çözüm sağlamayı ve İstanbul dışında farklı şehirlerde ofisler açarak tüm Avrupa’nın merkezi olmayı hedefliyor.

Türkiye’den 5 girişimci katılacak

* 26-27 NİSAN tarihlerinde Washington’da gerçekleşecek, 5 kıtadan 50 Müslüman ülkenin 150 girişimcisinin davet edildiği ABD Başkanlığı Gişirimcilik Zirvesi’nde Türkiye’den ise 3’ü Endeavor girişimcisi olmak üzere Airties’dan Bülent Çelebi, Pozitron’dan Fatih İşbecer, Yemeksepeti.com’dan Nevzat Aydın, Deulcom’dan Baybars Altuntaş, Technopolis’ten Şirin Elçi hazır bulunacak.

Zirvede ekonomik gelişim için ortak zorlukları aşmada girişimciliğin oynayabileceği rolü vurgulamak ve Amerika/Müslüman çoğunluklu ülkeler arasında önemli fırsatlar teşkil edecek uluslararası işbirliklerinin kurulmasına ön ayak olmak amaçlanıyor. Türk uyruklu katılımcı ve konuşmacılar arasında Kemal Derviş (Brookings Enstitüsü Başkan Yardımcısı, Eski UNDP Program Başkanı), Muhtar Kent (Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı) ve Ferit Şahenk de (Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı) yer alıyor.

2 gün sürecek olan ve açılışını Başkan Obama’nın yapacağı Girişimcilik Zirvesi’ne 50 ülkeyi temsilen 50 girişimci işadamı katılacak. ABD Hükümeti temsilcilerinin de katılacağı zirvenin ikinci gün açılışını first leydi Michael Obama’nın yapması bekleniyor.

Haberin Devamı