Gazete Vatan Logo

Başarılıya ‘özel’ pazarlıklı!

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, bazı özel okulların teşvik desteği alacak öğrenciler için eğitim ücretlerini düşüreceklerini belirterek, öğrencinin bursundan fazlasını taahhüt ettiklerini kaydetti

Milli Eğitim Bakanlığı, önceki gün özel okul teşviki için başvuran 180 bin 637 öğrencinin tamamının başvurusunun kabul edildiğini açıkladı. Bakanlık, başvuru yapan 4 bin 361 kurumdan 4 bin 1’inin de destek alacağını kaydetti. Teşvik desteği için hak kazanan öğrencilerin tercih işlemleri 5 ile 9 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Özel okullara yerleşen öğrenciler ise 10 Eylül’de ilan edilecek. Kesin kayıtlar da 10 ile 18 Eylül’de yapılacak. Süreçle ilgili bilgi veren İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, velilerin, 5-9 Eylül tarihleri arasında elektronik ortamda veya bir okul ortamına gidip tercih yapabileceğini kaydederek şunları söyledi,

Okulu çok iyi araştırın

“Öğrenciler, 15 okula kadar tercihte bulunabilirler. Hangi kurumu istiyorlarsa o kurumun nasıl bir eğitim verdiğini araştırmalılar. Uygulamaya göre bir öğrenci destek alacak, bir de okul. Öğrenci aldığı halde okul o desteği alamamışsa, öğrenci halen o okulda ısrarlıysa devam eder. Ancak, o okul değil de teşvik desteği alacak bir okulu tercih ederse teşvik kullanabilir.”

Haberin Devamı

İndirim yapan özeller var

“İstanbul gibi bir yerde bir özel okulun fiyatı da yüksek olabilir. Ancak bu tüm yurtta aynı değildir. Veli, açıklanan desteğin dışında geriye kalanı kendisi ödeyeceği için bunları önceden okul ile görüşmeli. Yani tercih yapmadan önce özellikle bu konu konuşulmalı. Görüştüğüm bir özel okul sahibi, rakamlarının 15 bin TL olduğunu, kendisine gelen veliye sabit bir fiyat uyguladığını ve bu fiyatı düşürmediğini söylemiş.

Tabi başarılı öğrencileri ayrı tuttuğunu kaydetmiş. Veliye teşvik desteği almaları halinde ise fiyatlarını 10 bin TL’ye çekeceklerini ifade etmiş. 3 bin TL’yi de kendisi getirdiğinde geriye kalanı da teşvik ile yapabiliriz şeklinde aktarmış. Bu şekilde daha teşvik edici, hatta öğrencinin kazandığı burstan daha fazlasını taahhüt eden kurumlar da var.”