Gazete Vatan Logo

Başarı ekip çalışmasıyla gelir

En İyi Hastane ve En İyi Hastane Yöneticisi Ödülü dallarında Academic Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak'a Europe Business Assembly tarafından iki ödül birden verildi. Kavak başarısının sırrını anlattı.

Başarı ekip çalışmasıyla gelir

Bu büyük ödüle sahip olmak, bu ödülle anılmak, sizi nasıl etkiliyor?

Bu ödülden önce Hindistan'nda da Dünya Kadın Lider'lik kongresinde Süper Başarılı Kadın Ödülü almamın üzerine bu ödülün de eklemesi çok güzel oldu. Hindistan'dan sonra İngiltere'de de Eba Europ Bussines assamble'nin her sene verdiği geleneksel ödüllerden ikisini aldık. Sağlık alanında en iyi hastane ve en iyi hastane yöneticisi ödülünü etkileyici bir törenle aldık. Ödül almak çok güzel bir duygu. İnsanın yaptığı şeylerin birilerinin farkına vardığını görmek ve onure edilmek çok güzel bir şey. Ama ödülü almak hiç kolay almadı oldukça çalıştık.

Ödülün hastaneye bir etkisi oldu mu?

Hastanemizde zaten çok radikal değişiklikler yaptık. A plus bir hastane oldu. Görenler bayılıyor. Dekorasyonuyla birebir ilgilendim. Öncesinde otel hizmetlerimiz biraz eksikti. Ama bu hizmetleri de artık A plus seviyesine getirmeyi başardık. Zaten akademik kadromuz çok iyi. Zaten hastayı tedavi eden bina değildir, doktordur. Hastanın ameliyatını da bina değil doktor yapar. Biz 25 yıllık bir hastaneyiz ve bu 25 yıl içindeki kadromuzu koruduk, yeniledik. Hocalarımızın hepsi dünya çapında star hocalar. Zaten burada bir aile gibi olduk kimse hastaneyi bırakıp gidemiyor. Hastalarımız da bu durumdan çok memnun. İnsanlar ister istemez konforun etkisinde kalıyor.

Haberin Devamı

Hastaneyi bu kadar ileriye taşımak hayaliniz miydi?

Değildi. Bu kadarını tahmin etmemiştim. Ama biz bir ekip çalışmasıyla bu sonucu aldık. Her zaman ekibime inandım. Ama lider de çok önemlidir.

Vazgeçmemek başarıyı getiriyor

"Artık aldığım ödüller bana yeter" diyor musunuz?
Ödül almak için özel bir çabam hiç olmadı. Onlar beni buluyorlar. Sadece hastane işi için bir başvuru yaptık. Birileri yaptığınız işi takdir ediyor. Türkiye'nin yurt dışında iyi şekilde temsil edilmesinin farkına varılması olarak görüyorum bu olayı.
Başarı beraberinde bir rekabeti de getirir... Rakipleriniz tarafından ters bir durumla karşılaştınız mı?
Başarı reaksiyon yaratır. İlk başlarda tabii ki zorlandığım çok oldu. Basamakları teker teker çıkarken elma, armut toplar gibi kolay olmadı. Hayatım hep mücadeleyle geçti.
İşin sırrı nerede?
Vazgeçmemekte. Bıçak kemiğe dayandığında bile sen ona dayanabiliyorsan işte hayatın döndüğü noktası orası. O noktadan sonra devam edebiliyorsan hayat seni başarıya götürüyor. O bıçak sırtını çok hissettim. Vazgeçmeyi düşündüğüm çok zamanlar oldu. Ama yapısal olarak vazgeçmek benim için mümkün değil.

Haberin Devamı