Gazete Vatan Logo

Baş örtüsü için ilk adım

Anayasa için yüz yüze temas...

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na ‘Baş örtüsünü biz çözeriz’
sözünü hatırlatıp, Meclis’te ortak komisyon teklif etti.
CHP lideri de ‘Sözümün arkasındayım’ yanıtını verdi

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu, referandum sonrasında sürpriz bir şekilde bir araya geldi. 10 dakikalık görüşmede ‘baş örtüsü’ konusu konuşuldu. Erdoğan, ‘Bugünden tezi yok hemen adımı atalım. Hemen ekipleri kuralım, çalışmaya başlayalım’ dedi.



Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu’nun (TESK) olağan kongresinden önce, kongrenin yapıldığı Rixos Otel’deki bir odada bir araya geldi. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu, yaklaşık 10 dakika sonra kongrenin yapıldığı salona da birlikte girdi. Erdoğan, otelden ayrılırken Kılıçdaroğlu ile Anayasa’yı da görüştüklerini söyledi.
TESK’in 18. Olağan Kongresi’nin yapıldığı Rixos Oteli’ne ilk olarak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu geldi. Kılıçdaroğlu’nun salona girdiği esnada otele gelen Erdoğan, kongrenin gecikmesi nedeniyle toplantı salonuna yakın bir yerde dinlenme odasına alındı. Bu sırada salonda bulunan Kılıçdaroğlu’na da aynı odaya gelmesi yönünde davet yapıldı. Daveti olumlu karşılayan Kılıçdaroğlu da Başbakan’ın bulunduğu odaya gitti. Erdoğan ile Kılıçdaroğlu, kurmaylarının da bulunduğu odada 10 dakika sohbet etti. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanları Egemen Bağış ve Zafer Çağlayan ile Sanayi Bakanı Nihat Ergün’ün bulunduğu odada Kılıçdaroğlu’na da CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ile Genel Sayman Faik Öztrak ve Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran eşlik etti. Kongre salonunda divanın oluşmasından sonra ise Erdoğan ve Kılıçdaroğlu, kongre salonuna birlikte girdi.

‘Anayasayı görüştük’

Erdoğan, Rixos Otel’de düzenlenen TESK Genel Kurulu’ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. “Sayın Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yaptınız, baş başa...”’ sorusu üzerine Başbakan, “baş başa değil, tüm milletvekili arkadaşlarımız, bakan arkadaşlarımız birlikte görüştük sohbet havasında...” dedi. Bir gazetecinin, “referandum sert geçmişti yeni bir sayfa açıldı” sözleri üzerine, Erdoğan, “böyle bir şey yok, sıkıntı yok” dedi.



“Yeni Anayasa gündeme geldi mi?” şeklindeki soru üzerine, şöyle konuştu: “Anayasayla ilgili olarak tabii ki görüştük de yani bugün dedik meydanlarda bir şeyi konuşuyorsun, söylüyorsun. Nedir? Bir baş örtü meselesini devamlı dillendirdiniz, söylediniz. Ben de ne dedim? ‘Bugünden tezi yok hemen adımı atalım. Hemen ekipleri kuralım, çalışmaya başlayalım.” Erdoğan, bir gazetecinin, “türban” demesi üzerine, “baş örtüsü” dedi.

‘Randevulaşma olmadı’

Kılıçdaroğlu ise soruları yanıtlamadan TESK Genel Kurulu’nun yapıldığı Rixoss Oteli’nden ayrıldı. Kılıçdaroğlu basın mensuplarının sorusu üzerine, Başbakan Erdoğan ile aralarında bir randevulaşma olmadığını söyledi ve başka soru kabul etmedi. Genel Kurula Kılıçdaroğlu ile birlikte katılan CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi ise, Kılıçdaroğlu’nun Başbakan’a, “Tamam çözelim. Biz hazırız.



Referandum sürecinde ne dediysek o. Sözlerimizin arkasındayız” dediğini anlattı. Kılıçdaroğlu’nun bu konudaki iyi niyetini tekrarladığını vurgulayan Hamzaçebi, “peki takvim nasıl işleyecek?” sorusuna da “Karşılıklı iyi niyetler ifade edildi ama herhalde bir kez daha bir araya gelinir” karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu’nun soruları yanıtlamadan otelden ayrılmasının nedeni olaraksa İstanbul’a gitmek üzere uçağa yetişmek istemesi olduğunu söylendi.

Brüksel’den seslenmişti



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısını VATAN sürmanşetten duyurmuştu. Kılıçdaroğlu, 18 Eylül’da Brüksel’deki temaslarında, “Evet, Türkiye’de başörtüsü sorunu var, buna ilgisiz kalamayız” demiş ve Başbakan’a şöyle çağrıda bulunmuştu: “İstiyorsan gel türbanı çözelim.”
Kılıçdaroğlu önceki gün de “Kavgayı bırakalım, kavgadan bu ülke çok çekti. Beraber uzlaşacağız. Samimiyet budur” diye konuşmuştu...





Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz mayıs ayında genel başkanlığa seçilmesinden bu yana Başbakan Erdoğan ile ikinci kez dün bir araya geldi. İlk görüşme 14 Temmuz’da Meclis’te terör konusunda gerçekleşmişti.

Haberin Devamı