Gazete Vatan Logo

Barzani ve Talabani Esenyurt'tan ev aldı

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani bölgede ciddi bir konut yatırımı yapıyor.

Yabancı yatırımcılar, Kanal İstanbul ve 3'üncü havalimanına yakınlığı nedeniyle Esenyurt'ta ev satın alıyor. Ev sahibi olanlar arasında Barzani, Talabani de var.

Iraklı devlet başkanlarından Esenyurt'a büyük ilgi! Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani bölgede ciddi bir konut yatırımı yapıyor. Esenyurt'a sadece Iraklılar değil başka ülkelerden de talep var. Her hafta ortalama 3 yabancı belediyeden tapu alırken yatırım yapmak isteyenler imar ve iskan durumlarını öğrenmek için belediyeden bilgi alıyor.

Akşam gazetesinden Ercan Öztürk'ün haberine göre; Kuveyt, Katar, Rusya, İngiltere, Suudi Arabistan, Mısır, Kanada ve Belçikalı yabancıların Esenyurt'a olan bu ilgisi Kanal İstanbul, 3'üncü havalimanı ve 6-7 üniversiteye yakınlığından kaynaklanıyor. Alman devi ECE bölgede bir alışveriş merkezi yaptı ve yeni yatırımlar da yapmak istiyor. Ayrıca Suudi iş adamları 3 milyon dolarlık (6 milyon lira) yatırım yapmayı planlıyor.

İşte ilçede yatırım yapan bazı isimler:

- Suudi Prensi Abdul Aziz Bin Fahd Faisal Al Saud, Enyap İnşaat'ın Blue Residence projesinden 6 daire aldı. Bu 6 daireyi birbirlarine birleştirdi.Böylece Al Saud 970 metrekare büyüklüğünde 12+2 daireye sahip oldu.

- Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani de mülk satın alan yatırımcılardan. Talabani en son İstanbul'a geldiğinde bu evde konakladı.

- Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin ailesi 8 adet mülk edindi.

- Suudi Prensi'nin 12+2 daire satın aldığı Enyap projesinden 160 adet daireyi Kuveytliler satın aldı.

- Özyurtlar'ın yaptığı projelerden 335 daire Kanada, Rusya, İngiliz, Kuveyt, Arabistan ve Suriyelilere satıldı. - Ucra City Projesi'nden 350 daire Belçika, İngiltere, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Kuzey Iraklılar'a ait. - Yeşil İnşaat'ın çeşitli projelerinden 550 dairenin Ortadoğu ülkelerine ve Ruslara satıldığı öğrenildi.

- Life İn Vera Projesi'nden satın alanlar arasında Katar, Kuveyt, Bahreynliler de var. Toplam satış 245 daire...

- Kuveyt'den gelen yatırımcılar, Karden İnşaat'tan toplam 30 daire aldı. UCUZA SATILDI AMA FİYATINI 2-3'E KATLAYACAK Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu gelişmeleri değerlendirdi: - Altyapıyı tamamlandıktan sonra konut yapımına başladık. Projelerin çoğu prestijli projelerdir.

- Konutlar, diğer ilçelerde yapılan projelere göre daha ucuz satılıyordu. İlçe nüfusu 700 bin oldu.

- İnsanlar Esenyurt'u yakından takip ediyor. Burada satın aldıkları mülklerin ileride iki - üç katına çıkacağını tahmin ediyorlar.

- Yabancılar arsa ve sanayi yatırımı da yapıyor. İtalyan ve Almanlar Kıraç bölgesinde yatırım yapmak için bölgemizi ziyaret ettiler.

ESENYURT KAZANDIRDI

Amortisman süreleri dikkate alındığında ise Esenyurt yatırımcısına en çok kazandıran ilçe oldu. Bölgeden ev alanlar 12 yılda parasını geri kazanıyor. Eyüp ve Sancaktepe'nin amortisman süresi ise 13 yıl. Kiralık ev fiyatlarında ise İstanbul ortalamasındaki yıllık yükseliş yüzde 13'e ulaştı. Geçen yıl aynı dönem 13 TL olan metrekare kira fiyatları 15 TL'ye yükseldi. Beşiktaş en çok prim yapan ilçe oldu.

Haberin Devamı