Gazete Vatan Logo

Barzani: Peşmerge, IŞİD teröristlerine öldürücü darbeler vurarak püskürtmüştür

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Peşmerge birliklerinin terör örgütü IŞİD'i püskürttüğünü söyledi.

IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Barzani, Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, Genel Sekreteri Cabbar Yaver ve diğer askeri yetkililerle Kerkük'ün güneyindeki birlikleri ziyaret etti.

Barzani, Kerkük'ün 12 kilometre güneyindeki Mektep Halid ve Telelwerde bölgesindeki "başarıdan dolayı Peşmerge'yi tebrik ederek, bu zaferle teröristlerin önünün kesildiğini" belirtti.

Çatışmalarda hayatını kaybeden Peşmergeler için üzüntüsünü dile getiren Barzani, "Kürdistan'ın bütün şehitleri benim çocuklarım ve akrabalarımdır. Ailelerinin üzüntüsünü kendi üzüntüm olarak kabul ediyorum" ifadesini kullandı.

Barzani, Peşmerge güçlerinin, "teröristleri" bütün cephelerde hezimete uğratmayı başardığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Peşmerge, IŞİD teröristlerine öldürücü darbeler vurarak püskürtmüştür. O yüzden teröristler, IŞİD şu an can cekişiyor. Yok olmaya doğru gidiyor. Karatepe, Celavle, Musul Barajı ve Haraberut cephelerindeki zaferler, Peşmerge'nin çelikten iradesini ispatlamıştır. Bu zaferler aynı zamanda hiçbir gücün, halkımızın özgürlük iradesinin karşısında tutunamayacağını göstermiştir."

Haberin Devamı