Gazete Vatan Logo

Bartınlı lösemi hastası genç kan bekliyor

Bartın'da yaşayan Selçuk Erdoğan’ın her gün 10 ünite kan ihtiyacına ailesi çare arıyor.

ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde 2 yıldır lösemi tedavisi gören 20 yaşındaki Selçuk Erdoğan’a, kendisinden kemik iliği nakli yapıldı. Nakle cevap vermeyen ve her gün 6-7 ünite kan verilerek hayatta tutulan Selçuk Erdoğan için sosyal paylaşım sitesinde kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Maden işçisi Metin ve Aysel Erdoğan çiftinin oğlu Selçuk Erdoğan, Kasım 2012’de lise son sınıf öğrencisiyken sağ tarafındaki kalça ağrısı şikayetiyle Bartın Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Buradan Zonguldak’taki BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne sevk edilen Erdoğan’a lösemi (kan kanseri) tanısı konuldu. Tedavi altına alınan Erdoğan’a geçen yıl kemik iliği nakli yapılması kararlaştırıldı. Kendisinden toplanıp dondurulan kök hücreler, yüksek dozda kemoterapi uygulandıktan sonra Erdoğan’a geri verildi. Ancak Erdoğan’ın hastalığı, kendisinden yapılan ilik nakline cevap vermedi.

25 GÜNDE 150 ÜNİTE KAN

Hastalığı ilerleyen Selçuk Erdoğan, yoğun bakımda her gün 6- 7 ünite kan verilerek hayatta tutuluyor. Son 25 günde 150 üniteye yakın kan verilen Erdoğan için kendi sosyal paylaşım sitesinde, ’Selçuk Erdoğan için el ele’ sloganıyla kan bağışı kampanyası başlatıldı. Erdoğan’ın arkadaşları, yakınları, hastaneye gelerek kampanya kapsamında her gün kan veriyor.

Haberin Devamı

KAN VERİLMEZSE HAYATINI KAYBEDEBİLİR

Selçuk Erdoğan’ın doktoru, hastaya ilik naklinin İstanbul’da özel bir hastanede yapıldığını belirterek, şöyle dedi: "Tümör hücrelerini olabildiğince ortadan kaldırmak amacıyla kendisinden alınan kök hücrelerin tekrar geri verilmesi şeklinde yapılan nakile hasta cevap vermedi. Burada amaçlanan yüksek dozda kemoterapi uygulayarak tümör hücrelerini ortadan kaldırmaktı. Ancak olmadı. Hasta da bu ağır kemoterapiden sonra kendisini toparlayamadı. Yoğun bakımda ve idrar yollarında kanama var. Bu yüzden her gün 6-7 ünite kan veriyoruz. Bir gün kan verilmezse hayatını kaybedebilir. Biz hastamızın sağlığına kavuşması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz."

Haberin Devamı

HASTANE ÖNÜNDE ÇARESİZ BEKLEYİŞ

Özel maden ocağında 1900 lira ücretle çalışan Metin Erdoğan ile eşi Aysel Erdoğan, hastane önünde çaresizlik içinde bekliyor. 4 çocuklarından birisi olan Selçuk Erdoğan için doktorların yüzde 1 yaşama şansı verdiğini belirten Metin Erdoğan, oğlunun ilik nakline cevap vermemesi sonucu daha da ağırlaştığını söyledi. Bir gün kan verilmemesi durumunda oğlunun ölebileceğini belirten Erdoğan, "Bize her gün kan lazım. Gelenler var. Hepsinden Allah razı olsun. Ama yetmiyor. Oğlum tekrar ilik nakli olabilir ancak kan değerleri düşük ve fiziki olarak güçsüz olduğu için yapılamıyor" diye konuştu.

Aysel Erdoğan da oğlu için kan vermek isteyenlerin hastaneye başvurmalarını istedi.