Gazete Vatan Logo

Barselona saldırısındaki kamyoneti bulmak için Fransa'dan yardım istendi

İspanyol polisi, saldırganlar tarafından kiralandığı düşünülen bir kamyonetin Fransa'ya geçtiğinin belirlenmesi üzerine Fransız yetkililerden destek istedi.

Barselona saldırısındaki kamyoneti bulmak için Fransa'dan yardım istendi

İspanya'daki saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin kiraladığı araçlardan birinin Fransa'ya geçtiğinin belirlendiği ve bulunabilmesi için İspanyol polisinin Fransız yetkililerden yardım istediği belirtildi.

Le Parisien gazetesinde yer alan habere göre, İspanyol polisi, saldırganlar tarafından kiralanan beyaz renkli bir kamyonetin İspanya sınırından Fransa'ya geçtiğinin tespit edildiği bilgisi üzerine Fransız yetkililerden destek istedi. Bu talebin ardından Fransız polisi de, kamyoneti bulabilmek için geniş çaplı araştırma başlatı.

Saldırganların dört ayrı araç kiraladığının belirlendiğini yazan gazete, araçlardan üçünün izinin bulunduğunu, fakat beyaz renkli Renault Kangoo model kamyonetin Fransa'ya geçtiğinin belirlendiğini kaydetti.

Saldırıda 28 Fransız vatandaşı yaralandı

Öte yandan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, terör saldırısında yaralanan Fransız vatandaşlarının durumu hakkında bilgi almak üzere Barselona'ya gitti.

Le Drian yaptığı açıklamada, olayda 28 Fransız vatandaşının yaralandığını, bunlardan dördü çocuk sekizinin durumunun ağır olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İspanya'nın Barselona kentinde dün bir minibüsün kaldırıma çıkarak kalabalığın arasına dalması sonucu 13 kişi ölmüş, 100'den fazla kişi yaralanmıştı. Dün gece saatlerinde Tarragona kentinin Cambrils ilçesindeki başka bir saldırıda da bir kişi hayatını kaybetmişti. Olayı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.