Gazete Vatan Logo

Barselona'da terör alarmı! Çok sayıda ölü var

İspanya'nın Barselona kentindeki turistik Las Ramblas bölgesinde bir araç kalabalığı ezdi. Katalan hükümetinden yapılan açıklamaya göre Olayda 13 kişi öldü, en az 100 kişi yaralandı. Reuters'e göre saldırıyı DEAŞ terör örgütü üstlendi.

Barselona'da terör alarmı! Çok sayıda ölü var

İspanya'nın Barselona kentinin merkezinde beyaz bir minibüs kalabalığın içine daldı. İspanya polisi olayda 13 kişinin öldüğünü, en az 100 kişinin yaralandığını açıkladı.
Sosyal medyadan paylaşılan görüntülerde yerde yatan çok sayıda insan görülüyor. Polis kaza için Twitter'dan yaptığı açıklamada 'Muazzam bir kaza' yorumunu yaptı.
Saldırganlardan biri çatışmada öldürüldü. Polis, saldırıyla bağlantılı olarak bir kişiyi gözaltına aldı. Polis, terör şüphelisi olarak aranan iki kişiden birinin kimliğini Driss Oukabir olarak duyurdu. İkinci bir terör saldırısı şüphesiyle Vic mahallesinde bir kamyonet bulunduğu belirtildi
Yüzlerce kişi hayatını kaybetti

Temmuz 2016'dan bu yana Avrupa çapında bir dizi saldırıda araç kullanıldı. Nice, Berlin, Londra ve Stockholm'de 100 kişinin ölümüne neden oldu.

Haberin Devamı

İspanya'da meydana gelen en ölümcül saldırı, Mart 2004'te gerçekleşti. Teröristler Madrid banliyö istasyonuna bomba yerleştirdiler, 191 kişiyi öldürdüler ve 1800'den fazla kişi yaralandı.