Gazete Vatan Logo

Bariyerleri söküp tazminat ödeyecekler!

Alkent'teki bariyerler kaldırılıyor mu?

İstanbul Büyükçekmece Sulh Hukuk Mahkemesi'ne açılan davada mahallenin, kamuya ait sokak girişlerine; Anayasa ve TCK ya aykırı konan bariyerler, bekçi kulübeleri kaldırılacak.

Davayı açan mahalle sakini verdiği 4 sayfalık dilekçeye 22 belge, fotoğraf kondu. 2012 / 876 E. davanın hakimi Aykut Güzeltunç. Tensip zaptında davanın kabulüne karar verdi. İlk duruşması 04 Şubat 2013 saat 11.00 de yapılan dava için Kadastro Müdürlüğünden mahalle ve sokakların krokileri istendi. Mahallenin girişlerinde ki bariyerler 2008 de gazeteci Dursun Boran'ın kaymakamlığa şikayetiyle kaldırıldı. Yol halka açıldı. Yaklaşık bir sene evvel mahalleye site havası vermek isteyen bir gurup, bazı sokakların girişlerine bariyer koydu. İsim verilen cadde ve sokaklar kamuya terk sayılırlar.

Ortak alana müdahalenin önlenmesi, yollara konulan bariyerlerin, bekci kulübelerinin kaldırılması. Eski haline getirilmesi ve KAL-İ . 10 bin TL manevi tazminat talepli. 301 TL harç yatırlarak, Çamlıca Sitesi yönetimine açılan dava dilekçesi şöyle:

Alkent 2000 Mahallesi 227 ada 3 parsel de. Yönetim Planı ve onaylı projede olmadığı halde evimin olduğu Dilfeza Sokak girişine bariyer konulup, serbest giriş gelişim. Misafirlerimin, mahalle sakinlerinin özgürce giriş çıkışı ENGELLENMİŞTİR. Kaymakamlık, Savcılık ve davalı yönetime müracaatlarıma rağmen, söz konusu bariyer 2 senedir kaldırılmamıştır.

Hukuka Anayasa’nın 35. Maddesi Mülkiyet hakkı ( Mülkiyet hakkının kullanılması toplum yararına aykırı olamaz), Anayasanın 10. Kanun önünde eşitlik ilkesine, ( Herkes kanun önünde eşittir. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye, veya sınıfa imtiyaz tanınamaz) Anayasa’nın 23. Yerleşme ve Seyahat Hürriyetine aykırı şekilde konulan bariyerlerin ve güvenlik kulübesinin kaldırılarak müdahalenin önlenmesi ve bariyerin KAL’i için dava açmak zorunlu olmuştur.
İmar Kanununa göre isim verilen cadde ve sokaklar KAMUYA TERK EDİLMİŞ sayılırlar. Ekte sunduğum 12.01.2011 tarihli Büyükçekmece Kadastro Birimine ait 117 sayılı yazıda “ 227, 226, 228, 229, 230,231 nolu adalar ve adalar arasında ki imar yolları oluşturulup KAMUYA TERK EDİLMİŞLERDİR “ diyor. Bir ada cadde, sokak, kaldırım, yeşil alanları vs. ile bütündür. Adalar kamuya terk edilmişse. Hiçbir kişi ve kurum sokaklar kamuya terk değildir diyemez.

Bariyerler ve özel güvenlik MOB ( Kulübeleri ) yapı sınıfındadır. Ortak alana kaçak olarak konmuştur. Buna malik olarak iznim yoktur. Davalıların Valilikten aldığını iddia ettiği özel güvenlik izni. Sokağı bariyerle kapatma hakkı vermez. Sokağa gelenler güvenlik elemanınca “ Kime geldiniz? Nereye gidiyorsunuz ? diye sorgulanmakta. Özel hayata müdahale edilmektedir. “ Mahaleye Polis Mobese kameraları ve Karakol kurulması talebime, 15 Aralık 2009 da B.Çekmece Kaymakamlığı ve Jandarma Bölük komutanlığının cevabı var. ( Belge ekte ) Davalı Valilikten karakol, Mobese kameraları kurulmasını talep etmeden, durumdan vazife çıkarıp, sokak girişlerine bariyerler, kameralar koymuşlar. Bunun için harcanan gereksiz milyarlarca liraya insanları CEBREN, icraya veririz BASKISI ile ortak etmeye çalışmaktalar.

2003 den beri oturduğum sokak girişine, 2010 da konan bariyer ve güvenlik kulübesi sebebiyle sokağı özel mülk gibi gören Trafik, Asayiş polisleri sokağa girip rink yapmaktan imtina etmekteler. Trafik ekipleri devriye görevi yapamayınca, park yasağından ceza yazamayınca, pek çok kişi arabalarını, garajları yerine yollara park etmekte. Öğrenci servisleri, çöp kamyonları, ambulans, itfaiye arabalarının gelip geçmesi engellenmekte. Trafik ve sosyal hayatta zaman kaybı ve stres yaşanmakta. İnsanlar suç işlemeye tahrik edilmekteler. Devlet kurumlarına güvenlerini kaybetmekteler.

500 bin ile bir milyon dolar civarında evde oturanlar, can güvenliğinden endişe ediyorsa. Evinde hizmetci, bahcıvan çalıştırdığı gibi, cebinden parasını ödeyip bekci çalıştırabilir. Buna dair bahçesine bir kulübe, kameralar koyar. Ancak; herkesin gelip geçmesine açık olması gereken sokaklar bariyerle kapatılıp. Mahalleye site görüntüsü verilemez. Ayrıca 15.04.2011 saat 19.15 de bu bariyerleri zamanında açmayan güvenlik elemanı yüzünden arabam bariyerlere çarptı. ( Tutanak ekte ) maddi/ manevi zarar gördüm. Suç işlemeye tahrik edildim. Kendine site başkanı diyen Mustafa Koldamca’ya olay sırasında hakaret ettiğim gerekçesiyle B.Çemece 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakkımda 2011/ 2385 E. hakaret davası açıldı. Bu kanunsuz bariyerler Kaymakamlığa yaptığım şikayetle Polisce kaldırılsaydı. Hakkımda ceza ve bu dava açılmayacaktı.

Yine 6 Kasım günü evime giderken, bariyerler zamanında açılmayınca arabamla çarpmak zorunda kaldım. Hakkımda karakola şikayet dilekçesi verildi. İfade vermeye çağrıldım. Buna dair bir internet sitesinde hakkımda aşağılayıcı, haber yaptırıldı. Görüntüler dağıtıldı.
Alkent 2000; 1987 de site olarak Çamlıca ve 7 Tepe diye 2 kısımdan kurulmuş. 3 Haziran 2001 de seçimle mahalle olmuştur. Yolları kamuya terk edilmiştir. Bütün evler bağımsız parsel üzerine kurulu, elektrik, su, doğalgaz saatleri bağımsızdır. Sokak aydınlatmaları Bedaş ca ücretsiz yapılmaktadır. Buna rağmen mahalle, bariyerler, özel güvenlik ve kameralar ile site gibi gösterilip, yönetilmeye çalışılmakta.

Bu nedenlerle, öncelikli olarak evimin olduğu Dilfeza Sokak girişinde ki bariyer ve bekci kulübesinin kaldırılmasını. Sonra da tüm adalar ve sokaklara Anayasa ya aykırı konan bariyer, özel güvenlik kulübeleri ile kameraların kaldırılmasına, bunun için Polise derhal talimat yazılmasını, kamu otoritesinin bozulmasının önlenmesini, yaklaşık 3 senedir bu işlere harcadığım mesai, yaşadığım stresler, muhatap olduğum davalar, ödediğim avukat paraları, ben ve ailemin yaşadığım elem ve keder için de 10 bin lira manevi tazminat talep ediyorum."

Haberin Devamı