Gazete Vatan Logo

Barışa 'evet' uyuşturucuya hayır'

Eskişehirli müzik dehaları Tepebaşı Belediyesi tarafından kurulan Çocuk Senfoni Orkestrası'nda uzman eğitmenler eşliğinde ozel dersler alarak hem barışa evet hem de uyuşturucouya hayır diyorlar

Eskişehirli 300 çocuktan oluşan Çocuk Senfoni Orkestrası'nın verdiği 'Barış İçin Müzik' konseri müzikseverleri adeta büyüledi. Orkestrayı yöneten Avusturyalı Şasa Götze, konseri Paris'teki terör saldırısında hayatını kaybedenlere ithaf ettiklerini söyledi.

İstanbul Zorlu Center'da Eskişehirli 300 çocuk 'Barış İçin Müzik' adlı bir konser verdi. Aralarında 6 ve 7 yaşlarındaki çocukların da bulunduğu Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası, verdikleri konserle müzikseverleri adeta büyüledi. Orkestrayı yöneten Avusturyalı Şasa Götze, çocukların vermiş olduğu konseri, Paris'teki terör saldırılarında hayatını kaybeden 129 kişiye ithaf ettiklerini açıkladı.

Venezuela'daki 'El Sistema' adlı çocukların oluşturduğu dev orkestrayı örnek alan Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, ilçede müzik aletlerine yatkın olan çocukları sevdikleri enstrümanlar ile buluşturdu. Haftalarca özel eğitim alan çocuklar sonunda kendi orkestralarını oluşturdu. 300 çocuk, 'Barış İçin Müzik' adlı konserlerini İstanbul Zorlu Center'da gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

BARIŞA ADANAN KONSER...

Konseri, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ile yaklaşık 2 bin müziksever izledi. Yerli eserlerin yanı sıra dünyaca ünlü klasik müzik adamları Mozart, Vivaldi, Brahms ve Johann Strauss'un eserlerini seslendiren Çocuk Senfoni Orkestrası izleyenleri büyüledi. Konserin sonunda izleyiciler orkestrayı ayakta alkışladı.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası'nı yöneten Avusturyalı Şasa Götze, Paris'teki terör saldırısında hayatını kaybeden 129 kişi için çok üzgün olduklarını belirterek, dünya barışı için müziğin çok önemli olduğunu vurguladı.

"Müziğin olduğu yerde ne kötü alışkanlıklar ne kötülük ne savaş ne de terör olur" diyen Şasa Götze, konseri aynı zamanda Paris'te hayatını kaybeden 129 kişiye ithaf ettiklerini belirtti.

Çocuk Senfoni Orkestrası'nda yer alan çocukların aileleri ise çocuklarının müzikle uğraşmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Konser sonrası açıklama yapan Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da, "Çocuklarımız ile gurur duyuyorum. Günümüzde uyuşturucu başta olmak üzere birçok kötülüklerden uzak durulması adına en iyi şeyin müzik olduğunu bu konserde bir kez daha gördük. Dostlukların, kardeşliğin pekişmesinde müziğin rolü büyük. Müziğin olduğu bir yerde kötülük olmaz" diye konuştu.

Haberin Devamı