Gazete Vatan Logo

Barış ve uzlaşma için büyük adım!

İş dünyası diğer seçimlerin aksine bu kez sessiz kaldı. Güler Sabancı ‘4 partili Meclis demokrasi için önemli’ diyerek sessizliği bozdu.

Barış ve uzlaşma için büyük adım!

İş dünyası, seçim sonuçlarını ‘barış ve uzlaşma’ adına önemli bir adım olarak karşılarken, ekonomide istikrara dikkat çekti. Türkiye’nin önde gelen iş dünyası kuruluşlarından dün seçim sonuçlarına ilişkin bir açıklama yapılmazken, ilk yorum Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’dan geldi. Güler Sabancı, “Türkiye seçmeni, dört partili bir meclis oluşturma yönünde irade ortaya koymuştur. Bu, Türkiye demokrasisi açısından barış ve uzlaşma yolunda atılmış önemli bir adımdır. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İstikrar zedelenmemeli

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca da seçimlerin olaysız ve sükûnet içerisinde geçmesinin demokrasi açısından memnuniyet verici olduğunu belirtti. “Seçmenin iktidar partisine uyarı vermek istemiş olabileceğini anlamak zor olmasa gerekir” diyen Koca, bunun ülke açısından macera anlamına gelebilecek bir dönemin başlangıcı olarak karşılanması gerektiğini söyledi.

İstikrarı zedeleyecek bir sonucun fevkalade düşündürücü olduğunu ifade eden Koca, “Başlayan büyük projelerin aksaması ülkemize ciddi zarar verir. Makro tabloların ahenginin bozulması toparlanması çok zor bir tahribat oluşturur. Dileğimiz odur ki, ilgililer duyarlı ve dikkatli bir hassasiyetle ortak noktalar bulunur ve onun üzerinde bir kısım ittifaklar oluşturularak sağlıklı bir hükümet kurulur. Böylece büyük bir maliyet millete ulaşmadan önlenir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gözler büyümede

GENEL seçimler sonrası piyasaların nasıl tepki vereceği merakla beklenirken, haftanın en önemli gündem maddelerinden biri büyüme verileri olacak. 2015 yılının ilk çeyreğine ilişkin gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) rakamları 10 Haziran’da Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak. 25 ekonomistle yapılan ankete göre birinci çeyrekte ortalama yüzde 1.6 büyüme bekleniyor. Ekonomistlerin yıl sonu büyüme beklentisi ortalama yüzde 3.

YENİ MİLLETVEKİLİ DURMUŞ YILMAZ:

İstikrarsızlık beklemiyorum

MERKEZ Bankası eski Başkanı olan ve MHP’den milletvekili seçilen Durmuş Yılmaz, Türkiye’nin güçlü bir hükümete ihtiyacının olduğunu, piyasalarda uzun vadede çok büyük istikrarsızlık beklemediğini söyledi. Yılmaz, liderlerin sözlerinin piyasa oyuncuları tarafından algılanmasının belirleyici olacağını belirterek, “Söylenen sözler bir hükümet kurulabileceğini ortaya koyar ise ve piyasa bunu satın alırsa işlerin bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı