Gazete Vatan Logo

Barış ve atışma

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu, Şeb-i Arus törenlerinde önce sıcak bir şekilde el sıkıştı ama...

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu, Şeb-i Arus törenlerinde önce sıcak bir şekilde el sıkıştı, ardından Mevlana’nın sözleriyle birbirlerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun “Mevlana yöneticilerin zulümden uzak durmasını söyler” sözlerine Erdoğan “Kemikleşmiş ön yargıları bir kenara bırakıp, kimsenin kalbini kırmayalım” diye yanıt verdi

Son dönem özellikle yolsuzluk iddiaları nedeniyle birbirlerini sert şekilde eleştiren Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu Mevlana’nın 737. Vuslat Yıldönümü nedeniyle düzenlenen Şeb-i Arus töreni bir araya getirdi. İki lider, tören salonunda sıcak bir şekilde tokalaştı. Daha sonra da birbirlerini Mevlana’nın sözlerine atıf yaparak eleştirdi.




“Halktan biri gibi davranın”


Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi: “Mevlana yöneticilerin hakla yakın olmasını ve halktan biri gibi davranmasını arzu eder. Yöneticilere zulüm ve haksızlıktan uzak durmalarını şu sözlerle belirtir. ‘Ey yönetici, senin hükmün adalettir, azgınlık değil. Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi, başkasına nasıl veba görüyorsun. Size çoban ol demişler, kurt oluyorsunuz, bekçilik yap demişler, hırsızlığa kalkışıyorsunuz.’ Mevlana, ‘Adalet tek yüce şeydir. Tek değerli, bir incidir, istekleri, dilekleri koruyan adalet, geceleri damlarda sopaları vuran bekçiler değil’ der ve adaletin herkesin hakkını vermek olduğundan söz eder.”
“Gideceğin yer 2 metreküp mezar”

Konuşmasına “Bizim gibi düşünmeyenleri, bizim gibi düşünmeye zorlamayacağız. Kimsenin hukukunu çiğnemeyeceğimiz gibi kimseye de hukukumuzu çiğnetmeyeceğiz. Asırlar önce dile dökülen, kaleme alınan Mevlana’nın eserleri bugün de büyük ilham kaynağı olmaya devam ediyor” diyerek başlayan Erdoğan da şunları söyledi: “Kemikleşmiş ön yargıları, asabiyeti, öfkeyi, kini, sevgisizliği bir kenara bırakıp, kimsenin kalbini kırmayalım. Herkesin mutluluğunu dileyelim. İster Cumhurbaşkanı, ister başbakan, ister bakan, ister milletvekili, trilyoner ol, sonuna gideceğin yer Müslümanlarda 2 metreküp bir mezar. Hoca efendi cenaze namazını kıldırırken ‘Cumhurbaşkanı, Başbakan niyetine’ demeyecek. ‘Er kişi’ niyetine diyecek. Adalet burada, kefenin başka bir şeyi var mı ? O anda yok. Eğer bu dünyada hoş bir seda bırakmışsan, onlar seninle girecek. Böyle derin bir medeniyetin mensubu olarak kalp kırmayın. Asıl iktidar, asıl güç budur.”

RİZE'YE DE OTEL YAPIN

Erdoğan, Konya’da Hilton Garden Inn Oteli’nin açılışında da yaptı. Oteli inşa eden Kosif ailesinden Rize’ye de bir otel yapmalarını isteyen Başbakan Erdoğan “Ben Rizeliyim, siz de Rizelisiniz. Arkadaş, Rize’ye hemen otel yapın. Rize’ye bir otel lazım. Çünkü otelimiz olmadığı için Rize’nin yaylaları boş kalıyor ama Kosifler, Rize’ye bir otel yapsınlar, oteli yaptıkları zaman bizim yaylalar dolar, taşar. Hiç endişeniz olmasın. Yolları yapıyoruz. Hollandalı geliyor oraya, bakıyorsun acayip acayip sporlar yapıyorlar oralarda ama otel yok. Onun için oteli yapalım” dedi.

Haberin Devamı