Gazete Vatan Logo

Barış Pınarı Harekatı nedir? Nerede? Nereleri Kapsıyor?

Fırat’ın doğuna yönelik operasyonlar Barış Pınarı Harekâtı ile başladı.Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Milli Ordusu, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Fırat’ın doğusuna kara harekâtına başladı” ifadeleriyle duyurdu. Barış Pınarı Harekâtı nedir? Barış Pınarı Harekâtı nereleri kapsıyor?

Barış Pınarı Harekatı nedir? Nerede? Nereleri Kapsıyor?

Fırat’ın doğusuna yönelik operasyonlar Barış Pınarı Harekâtı ile başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Twitterdan, ‘’Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı#BarışPınarıHarekatı'nı başlatmıştır’’ şeklinde duyurduğu operasyonu, Millî Savunma Bakanlığı, “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Milli Ordusu, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Fırat’ın doğusuna kara harekâtına başladı” ifadeleriyle duyurdu. Barış Pınarı Harekâtı nedir? Barış Pınarı Harekâtı nereleri kapsıyor?

BARIŞ PINARI HAREKÂTI NEDİR?

Barış Pınarı Harekâtı, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Suriye Milli Ordusu’nun Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve IŞİD terör örgütlerine karşı başlatılan operasyonun adıdır.

Barış Pınarı Harekâtı 9 Ekim saat 16.00’da Türk savaş uçaklarının, Talebyat ile Resulayn’a hava operasyonu düzenlemesiyle başlamıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Barış Pınarı Harekatını, twitter üzerinden şu sözlerle duyurdu:

Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı #BarışPınarıHarekatı'nı başlatmıştır. Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir. Barış Pınarı Harekatı ile, Ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz. Oluşturacağımız GÜVENLİ BÖLGE sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız. #BarışPınarıHarekatı'nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimizin her birini alınlarından öpüyor, kendilerine ve bu harekatta Türkiye'yle birlikte olan tüm yerel destek unsurlarına muvaffakiyetler diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Haberin Devamı

Hava operasyonları sürerken, saat 22.35 sularında da kara harekâtı başladı. Kara harekâtını Milli Savunma Bakanlığı, “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Milli Ordusu, Barış Pınarı Harekatı kapsamında Fırat'ın doğusuna kara harekatına başladı” ifadeleriyle duyurdu.

Haberin Devamı

Askeri kaynaklar da Türk kara birliklerinin Resulayn ve Tel Abyad'da 4 koldan giriş yaptığını bildirdi.

BARIŞ PINARI HAREKÂTI NEREDE?

Barış Pınarı Harekatı, Fırat Nehri’nin doğusundaki en büyük yerleşim alanları Halep’in Ayn El Arab, Rakka’nın Tel Abyad ve Tabka, Haseke’nin Kamışlı, Amude ve Rasulayn ilçeleri ile Deyrizor’un kuzey kesimlerini kapsıyor.