75 yıllık efsane Jeep

Efsane “Jeep” markasının 75’inci yıldönümü için Fethiye’deydim. Modeller, zorluklarla dolu kulvarlarda yüksek arazi kabiliyetini sonuna kadar tescillediler...

Macera ve özgürlüğün efsane markası Jeep’in 75'inci yıldönümü Türk maceraseverlerin katılımıyla geçtiğimiz hafta Fethiye’de kutlandı. Katılma şansı bulduğum etkinlik Jeep markasının imajı doğrultusunda tabi ki çeşitli maceralar ile doluydu. Ünlü rallici Orhan Çelen’in seçtiği heyecan dolu Akdağ, Babadağ tırmanış parkurları ve tırmanış sonrasında dağdan inmek için paraşüt atlayışı gerçekleştirmemiz bu maceralardan sadece bir bölümüydü.

75 yıllık efsane Jeep

Kült araç ordunun ihtiyacından doğdu...

Efsane Jeep markasının hikâyesi 1940 yılında Amerikan ordusunun "Hafif Keşif aracı" üretimi için 135 firmaya davet mektubu iletmesi ile başlıyor. Bu mektuba cevap veren üç firmadan biri olan Jeep markasının büyükbabası Willys-Overland, Willys MB adı verilen ilk aracını üretti. Ancak ordu ve dünya bu modeli daha sonra Jeep olarak tanıdı. 75 yıl önce bu şekilde doğan marka zaman içinde kült hale geldi ve bulunduğu araç sınıfına adını verdi. İkinci Dünya Savaşı'nda üretilen Jeep Askeri imajından çok, özgürlük, tutku, özgünlük ve macera ile özdeşleşti ve ilk serilerinden bu yana arazi ve doğa tutkunlarının favorisi haline geldi. İlk 4X4 olan Willys 630 bin adet üretildi.

Haberin Devamı

Zorlu engelleri başarıyla aşıyorsunuz...

Fethiye’de yapılan etkinlikte toplamda 320 km’lik, arazi ve asfalt etaplardan oluşan doğal parkurlarda Wrangler Rubicon, Grand Cherokee, Cherokee ve Renegade modellerini test etme şansım oldu. Bu araçların her birinde Jeep DNA’sını görmek mümkün. Dünyada ender bulunacak güzellikteki cennetlerinden biri olan Babadağ sonrasında ana Roma antik yolları ve Gömbe Yaylası’nı aşıp Batı Toroslar dağ sırasının en yüksek tepesi olan 2.500 metrelik Akdağ zirvesine zorlu parkurlar sonrasında ulaştık. Bu yolculukta kullandığım tüm Jeep modelleri zorlu engelleri başarıyla aşarak markanın başlangıç modellerinin bile yüksek arazi kabiliyetini tescillediler.

Zorlu etaplarda macera tutkunlarını yalnız bırakmayan Marka Direktörü Türker Gürtekin, “Jeep Türkiye olarak markanın 75'inci yılını çeşitli etkinliklerle kutlamayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda markanın ruhunu yansıtan DNA’sını gözler önüne sereceğini düşündüğümüz bir off-road etkinliğine Fethiye’de ev sahipliği yaptık. Yıl bitmeden farklı organizasyonlara imza atmayı sürdüreceğiz” dedi. 2016 yılında Jeep Renegade, Cherokee ve Grand Cherokee modellerinin 75'inci yıl özel versiyonlarını satışa sunduklarını da vurgulayan Türker Gürtekin, "Sınırlı sayıda ve özel üretim olan bu modellerin tamamı özel seriler için seçilmiş özel renklerle showroom’larımızda yerini aldı" dedi.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR