Kullandığımız otomobiller internetsiz cep telefonu gibi

Haberin Devamı

Otomobil dünyasının kalbi 10 gün boyunca 66. Frankfurt Otomobil Fuarı’nda atacak. Geleceğin otomobilleri hakkında ipuçları veren Mercedes-Benz’in İstanbul doğumlu CEO’su Dr. Deter Zetsche, “Günümüzün otomobilleri internetsiz cep telefonuna benziyor otomobil sektörünün en parlak dönemi önümüzde olacak” dedi.
Dünya’nın en büyük ve prestijli otomobil fuarı olan Frankfurt IAA kapılarını ziyaretçilerine açtı. Frankfurt IAA 230 bin metrekare üzerine kurulu, 33 futbol sahası kadar yer kaplıyor ve 39 ülkeden 1013 markanın katılımı ile fuar gerçekleşiyor. Fuarın ana teması lüks, teknoloji ve geleceğin otomobili konsepti oldu. Açılış konuşmasını yapan Mercedes-Benz CEO’su Dr. Deter Zetsche “Günümüzün otomobilleri internetsiz cep telefonuna benziyor otomobil sektörünün en parlak dönemi önümüzde olacak” dedi.
Arabalar yaşam alanı olacak
Mercedes’in İstanbul doğumlu CEO’su Dr. Zetsche, gelecekte otomobilin ev ve ofis’ten sonraki üçüncü yaşam mekânı olacağını ve otomobil üreticilerinin aynı zamanda dijital üreticiler olacağını söyledi. Dr. Zetsche sahneye Mercedes’in otonom sürüşe sahip bir konseptiyle gelerek neden bahsettiğini de göstermiş oldu. Dr.Zetsche Mercedes tasarımlarının teknoloji sayesinde tamamlanmasının 2 yıldan 11 aya indiğini ve robot kullanımının arttığını, insan robot işbirliğinin önemli olduğunu söyledi. Araçların kişiye özel üretilebileceğini ve yaşam tarzınıza göre doğru aracı almanızda da çeşitli araçlar ile yardım edeceklerini aktardı. Artık otomobillerin kullanıcının tansiyonuna ve kalp ritmine göre sıcaklığı, müziği, ışıklandırmayı ve kokuyu ayarlayacağını ileten Dr. Zetsche en önemli konunun plug-in hibrit teknolojisi olduğunu aktardı.
Kullandığımız otomobiller internetsiz cep telefonu gibi
87 ülkeden 9 bin gazetecinin katıldığı basın açılışında yerimizi aldık ve dünya lansmanı yapılan 219 yeni aracı inceledik. İşte bu araçlardan öne çıkanları...
Bugatti Vision Gran Turismo
W16 motora sahip olan Bugatti Vision Gran Turismo saatte 400 km’nin üzerinde hız yapabiliyor. 70 milyondan fazla satılan Playstation oyunu Gran Turismo’dan esinlenerek gerçeğe dönüştürülen model karbon fiberden oluşuyor.
Yeni Mercedes S-Serisi Cabrio
S-Serisi Cabrio, Mercedes-Benz’in 1971 yılından bu yana pazara sunduğu ilk 4-kişilik cabrio modeli. Araç üstü kapalıyken dünyanın en sessiz cabrio’su oluyor.
Lamborghini Aventador Super Veloce Roadster
6.5 litrelik V12 motora sahip Lamborghini Aventador Super Veloce Roadster 740 beygir güç üretiyor ve saatte 350 kilometre hıza çıkıyor. 100 km hıza sadece 2.8 saniyede çıkan Aventador’un fiyatının 500 bin Avro.
Porsche Mission E
100 km hıza 3.5 saniyede çıkan, 500 km menzili olan elektrikli Porsche 600 beygir güç üretiyor ve maksimum hızı 250 km.
4 kapılı coupe araçlarda dünya şampiyonu
0.19 sürtünme kat sayısı ile Mercedes’e dünya şampiyonluğu kazandırmış olan bu araç, bu şampiyonluğu kazanmak için 80 kilometre hız ile giderken şekil değiştiriyor. Jantları kapanıyor ve kuyruğu uzuyor. Aynaları olmayan bu araç kameralar ile yönetiliyor. Arabaların yakın gelecekte nasıl design edileceğini Concept IAA sayesinde görüyoruz.

DİĞER YENİ YAZILAR