2011’in gözdesi tablet PC’ler

Rekabet artıyor!

Haberin Devamı

Yeni yılla birlikte teknolojideki rekabetin hangi alanda devam edeceğini kestirmek, ardı ardına çıkan tablet PC’ler sayesinde pek de zor değil. Goldman Sachs’e göre 2011’de tablet PC satışlarının 54.7 milyon adedi bulacağı ve sadece Apple’ın tablet bilgisayarı iPad için 2011 yılı ekran siparişlerinin 65 milyon adet olduğunun duyulması, rekabetin boyutunun büyüdüğünü gösteriyor.

Tablet PC’lerin gerek kullanım kolaylığından, gerekse portatif oluşundan etkilenen ve modaya uymak isteyen biz tüketiciler tablet almaya karar verdiğimizde, piyasadaki onlarca model karşısında kararsız kalıyoruz. İşte tablet’inizi seçerken dikkat edilmesi gerekenler...

1) Tablet’inizi seçerken dikkat etmeniz gereken konulardan biri işletim sistemi. 2011 itibariyle en çok rekabet içinde olan tablet PC işletim sistemleri Apple IOS ile Android. Tablet PC üreticilerinin çoğu Google destekli Android işletim sistemini kullanıyor. Apple IOS ise yüksek satış rakamıyla rakiplerine tek başına meydan okuyor. Apple IOS’ta 300 binin üzerinde, Android’de ise 200 binin üzerinde aplikasyon var.

2) Tablet PC’nizi seçerken dikkat etmeniz gereken diğer konu ise donanım özellikleri. Donanım özelliklerine karar verirken ihtiyacınıza göre hareket etmeniz gerekiyor. Eğer PC’nizi video izlemek için kullanacaksanız ekran boyutu ve çözünürlüğünün yüksek olmasına dikkat edin. Çok fazla bilgi depolamak istiyorsanız (resim, video, müzik vs.) disk boyutunun yüksek olmasına, harici hafıza kartı takılabilmesine ve diğer harici cihazlar için USB veya firewire portlarının olup olmadığına bakın. Her yerden internete bağlanacaksanız 3G ve Wireless özelliklerine, görüntülü konuşma içinde kamerası olduğundan emin olun.

iPad

İşletim Sistemi: Apple İOS
Ekran Boyu:
9.7 inch dokunmatik ekran
Ekran Çözünürlüğü:
1024x768 piksel
3G: Opsiyonel
Disk Boyutu: 64 GB’e kadar
Kamera: Yok
USB&Firewire: Yok
Harici hafıza: Yok

Toshiba SmartPad

İşletim Sistemi: Android 2.2
Ekran Boyu:
10.1 inch dokunmatik ekran
Ekran Çözünürlüğü:
1024X600 piksel
3G: Var
Disk Boyutu: 16 GB
Kamera: Var
USB&Firewire: USB
Harici hafıza: SD Kart

Samsung Galaxy Tab

İşletim Sistemi: Android 2.2
Ekran Boyu:
7 inch dokunmatik ekran
Ekran Çözünürlüğü:
1024x600 piksel
3G: Var
Disk Boyutu: 32 GB’e kadar
Kamera: Var
USB&Firewire: USB
Harici hafıza: Mikro SD

MOBEE NETT Tablet

İşletim Sistemi:
Android 2.0
Ekran Boyu: 7 inch dokunmatik ekran
Ekran Çözünürlüğü: 800x480 piksel
3G: Yok
Disk Boyutu: 2 GB
Kamera: Var
USB&Firewire: USB
Harici hafıza: Mikro SD

Blackberry Playbook

İşletim Sistemi: Blackberry Tablet OS
Ekran Boyu: 7 inch dokunmatik ekran
Ekran Çözünürlüğü: 1024X600 piksel
3G: Var
Kamera: Var
USB&Firewire: Mikro USB

DİĞER YENİ YAZILAR