Mobil numara taşınabilirliği...

Sonunda AB’nin 25 ülkesinde bulunan ‘Numara Taşınabilirliği’ uygulaması Türkiye’de 9 Kasım’da hayata geçiyor

Haberin Devamı

Peki, MNT (Mobil Numara Taşınabilirliği) kullanıcıların ve operatörlerin hayatında neleri değiştirecek? Bu uygulamadan en çok cep telefonu kullanıcılarının kâr sağlayacağı kesin. Çünkü operatörler, cep telefonu sahiplerinin kendi altyapılarını kullanması için çeşitli hediye cihaz kampanyaları yapacak, konuşma ücretlerini ucuzlatacak. MNT’nin başarılı olması için başvuru ücretleri, transfer kolaylığı ve taşıma süresinin kısalığı gibi faktörler önemli. Başvuru ücreti alınmayan İspanya’daki MNT oranı yüzde 27 ile başarılıyken, 22 Euro başvuru ücreti alan Almanya için yüzde 2 ile başarısız. Türkiye’de henüz bir ücret belirlenmedi. Numara taşıma süresi ise 6 gün olarak belirlendi. Bu süre AB ülkelerinde ortalama 1 gün hatta bazı ülkelerde 2 saate kadar indirilmişti. Ülkemizde birçok abonenin abonelik sözleşmesinin kullanıcı üzerinde olmadığından bu aboneler operatörlerden ret yanıtı alacak. Taslak halindeki Elektronik Haberleşme Kanunu yürürlüğe girerse, kullanıcıların hatlarını üzerlerine almalarını sağlanacak. Sistem değişikliğinden ortaya çıkan karışıklıkları önlemek için; Alan kodu aynı olan ama farklı operatöre ait numaralar arandığında farklı bir ton sesi duyacaksınız ve bu şekilde başka operatörlerle konuştuğunuzu anlayacaksınız. Transfer işlemlerini gerçekleştirmek için abonesi olmak istediğiniz operatörün yüz yüze kanallarına, kimlik ve sabit faturanız (Faturalı hatlar için) ile başvurmanız yeterli olacak.


HAFTANIN ÜRÜNÜ


Bang & Olufsen amplifikatör’lü müzik telefonu Samsung Beat M3200


Cep telefonu sektörünün en hızlı büyüyen ve büyümeye devam edeceği tahmin edilen pazarının müzik telefonları olduğunu düşünürsek, Samsung ve Bang&Olufsen işbirliğinin ne kadar anlamlı olduğunu görürüz. Kasımda piyasaya sunulacak Beat M3200 modelinde Samsung’un ses teknolojilerini kullanarak çok doğal ses efektleri, gerçek 3 boyutlu ses ve derin bas rezonansı elde edebiliyorsunuz. Ayrıca Samsung’un Shazam adlı şarkı arama hizmetiyle istenilen şarkı anında bulunup satın alınabiliyor. M3200’ün sahip olduğu “Motion Play” özelliği sayesinde, kullanıcılar telefonu hareket ettirerek parçalar arasında gezinebiliyor, sesi kısabiliyor veya parçayı ileri geri sarabiliyorlar. Bütün bu özelliklerin yanı sıra Samsung M3200 kaliteli müzik dinlemeniz için Bang &Olufsen ICEpower amplifikatör ve stereo hoparlörlerle donatılmış.

HAFTANIN 3 OYUNU

Command & Conquer: Red Alert 3



Electronic Arts tarafından geliştirilen ve “Command & Conquer” serisinin üçüncü bölümü olan oyun nihayet bu hafta raflardaki yerini aldı. Gerçek zamanlı strateji oyunu olan Red Alert 3, sadece Microsoft Windows platformunu destekliyor.


Nancy Drew: The Haunting of Castle Malloy


“Her Interactive”in bu ay piyasaya sürdüğü “The Haunting of Castle Malloy” Nancy Drew serisinin 19. bölümü. Bu bölümde göreviniz düğün için davetli olduğunuz İrlanda’daki hayaletli kalede kaybolan damadı bulmak...


Spore


Spore size kendi dünyanızı yaratmanız için şans tanıyor. Tek hücreli canlılar yaratmaktan başlayıp, medeniyetler kuran Tanrı rolündesiniz bu oyunda. Tanrı simülasyonu olan Spore Microsoft Windows ve Mac Os platformlarında oynanabiliyor.

DİĞER YENİ YAZILAR