Gazete Vatan Logo

Barış Manço'ya polis vefası!

ÜNLÜ sanatçı Barış Manço, Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu’nda (PMYO) oğlu Doğukan Manço’nun da katıldığı törenle anıldı. Doğukan Manço, polis adaylarına babasının değişik yönlerini anlattı. Polis adayları da kendisine bir sürpriz yaparak, Manço’nun şarkılarından oluşan mini bir konser verdi.

Balıkesir PMYO Müdürü Dr. İbrahim Şenöz, anma töreninde yaptığı konuşmada, Doğukan Manço’yu Balıkesir’de ağırlamaktan büyük bir heyecan ve gurur duyduğunu söyledi. Barış Manço’nun şarkılarıyla büyüdükleri bir sanatçı olduğunu kaydeden Şenöz, "Doğukan’ın babasını gelecek kuşaklara en doğru şekilde tanıtıp, onu ve şarkılarını en iyi şekilde yaşatacağına inanıyorum" diye konuştu.
Doğukan Manço da PMYO’dan davet aldığında hiç düşünmeden kabul ettiğini belirterek babasını değişik kentlerde, değişik yaş gruplarına anlatmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Manço, "Bugün Barış Manço neden önemli? Çünkü herkes Barış Manço’yu ailesinden biri olarak kabul ediyor. Neden? Çünkü karşısındaki insana hep saygı ve sevgi ile yaklaştı. O bir iletişim ustasıydı" dedi. Babasının Japonya’da verdiği konserleri anlatan Manço, "Babamın Japonya konseri aslında bir rekordu. 17 şehirde birden turne yaptı, konser verdi. Büyük ilgi gördü. Yabancı bir şarkıcının Türkiye’ye geldiğini, 17 şehirde konser verdiğini ve bu tepkiyi aldığını düşünün. Bu başka bir şey. Yanlış anlamayın bunu babam olduğu için söylemiyorum. Bu çok gurur duyulacak bir şey" dedi. Manço, babasının 5 dil bildiğini anımsattı. Doğukan Manço, "Bir gün kendisine en güzel dilin hangisi olduğunu sormuşlar. Babamın yanıtı ise ’en güzel dil tatlı dil’ olmuş" diye konuştu. Babasının ilk adının Mehmet olduğunu anımsatan Doğukan Manço, Barış isminin nedenleri de açıkladı. Manço, "Amcam 1941’de doğduğunda ikinci dünya savaşı yaşanıyordu. Ona Savaş adını vermişler. Babam 1943’de doğduğunda ise artık insanların barışa olan özlemi vardı. Babama da Barış adını vermişler" dedi.

SAÇLARINI KESTİRİP PERUK YAPTIRMIŞ

Polis adaylarına babasının ilk bestesini de soran genç Manço, "Herkes ilk bestesinin ’Dağlar dağlar’ olduğunu zanneder ama ilk bestesi kol düğmeleridir" dedi. Doğukan Manço, Barış Manço’nun uzun saçlarının hiçbir zaman yadırganmadığını vurguladı. Manço, "Babam saçını hayatında bir kez o da askere giderken kestirmiş. Ancak kestirdiği saçları atmamış ve peruk yaptırmış. Boğaziçi köprüsünün açılışında da o perukla konser verdi" diye konuştu.
Söyleşi bitiminde PMYO birinci sınıf öğrencileri Hakan Çankaya, Yasin Yavuz ve Serhat Köse, Barış Manço’nun sevilen şarkılarından oluşan küçük bir konser verdi. PMYO Müdürü İbrahim Şenöz, genç Manço’ya plaket, polis şapkası ve Türk bayrağı verdi.

Haberin Devamı