Gazete Vatan Logo

Barış Manço 'a capella' şarkılarla anıldı

Enstrüman olarak sadece insan sesini kullanan "SesVerSus", Manço'nun "Kara Sevda", "Yine Yol Göründü Gurbete", "Dağlar Dağlar", "Ölüm Allah'ın Emri" gibi şarkılarını seslendirdi.

Barış Manço 'a capella' şarkılarla anıldı

Sanatçı Barış Manço, ölümünün 18. yılında "a capella" topluluğu "SesVerSus" tarafından verilen konserde anıldı.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik, Küçükçekmece Atakent Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Grup üyelerinden Pınar Çetin, konser öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, grubun 2011 yılında kurulduğunu söyledi.

Çetin, "a capella"nın çok bilinmediğini ama dünyada ve Türkiye'de yükselişte olduğunu ifade ederek, "Popüler şarkıların, bas ve beatbox eklenerek düzenlemelerin yapılması, şu anda dünyada da popüler olmuş durumda. Biz de bunun Türkiye'deki öncülerinden biri olmak istiyoruz. Şu anda da kendi bestemiz 'Arsız Yarim'le beraber bu literatüre katkı sağlamayı düşünüyoruz." diye konuştu.

Aslıhan Şahin Güven de Barış Manço potpurisi hazırladıklarını ve bu çalışmalarının sevenlerinden büyük ilgi gördüğünü dile getirdi.

Yurt dışında da konserler vereceklerini belirten Güven, Barış Manço'yu anmanın kendilerine nasip olduğunu anlattı.

"SesVerSus" grubu konserde, kendi hazırladıkları potpurinin yanı sıra, Manço'nun "Kara Sevda", "Yine Yol Göründü Gurbete", "Dağlar Dağlar", "Ölüm Allah'ın Emri" gibi eserlerini seslendirdi.

Haberin Devamı

Enstrüman olarak sadece insan sesini kullanan "SesVerSus" üyeleri arasında, Begüm Başar, Suzidil Alpay, Gözde Korkmaz, Aslıhan Şahin Güven, Pınar Çetin, Tolga Alca, Hüseyin Acun, Çağlar Turan, Berke Erat, Serhat Tolga Sarıkaya, Kaan Çelikcan ve Kaan Dolubaş bulunuyor.