Gazete Vatan Logo

Barış’ın notaları dalgalara takıldı

Ege sularında bedeni kemanına sarılmış halde bulunan 22 yaşındaki Barış Yazgı’nın canı gibi koruduğu kemanı ailesine teslim edildi. Barış’ın keman kutusuna sakladığı besteleri ise azgın dalgalar tarafından silindiği ortaya çıktı

Barış’ın notaları dalgalara takıldı

Geçen hafta Midilli Adası açıklarından gelen acı haber tüm Türkiye’yi hüzne boğmuştu. Sığınmacıları taşıyan teknede 16 kişi hayatını kaybetti. İçlerinden birinin hikayesi öyle trajikti ki hafızalardan silinecek gibi değildi. Siirt doğumlu Barış Yazgı, henüz 22 yaşında, bütün umutlarını yüklediği kemanını da alıp Belçika’daki ağabeyinin yanına gitmek için bu tehlikeli yolculuğu göze almıştı. Belçika, işsiz ve sigortasız olduğu için ona ikinci kez vize vermeyi reddetmişti, hayalindeki müzik eğitimini almak, bir Avrupa ülkesinde usta bir virtüöz olmak için tek şansı o turuncu yeleği giyip, kendisi gibi umut yolcularıyla denizleri aşmak diye düşünmüştü.

‘Barışı’mdan bana emanet artık...’

Ancak umutlar çoğu kez olduğu gibi yine alabora olmuştu. Trajik hikayesi ise kemana sarılı bulunan cansız bedeniyle ortaya çıkmıştı. Ailesi “Boğulanlar arasında kardeşimin de olduğunu, kemana sarılı bir beden olduğunu duyunca anladık” diyecekti. Genç adamın yasa boğulan arkadaşları da onun gitme amacının yurt dışında müzik eğitimi almak olduğunu söylemişti. Ancak cenazeyi işlemler sonrası aileye teslim eden polis Barış’ın kemanını ailesine teslim etmemişti. Prosedür işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün o keman Barış’ın İstanbul Fatih’te birlikte yaşadığı ve kendisi gibi müzik tutkunu olan ve gitar çalan abisi Cengiz Yazgı’ya teslim edildi. VATAN’ın ulaştığı Cengiz Yazgı,”Barışımdan kalan kemanı artık bana emanet. Bir ömür çalınacak ve yaşatılacaktır” dedi.

Haberin Devamı