Gazete Vatan Logo

Barış Akarsu'ya vefasızlık!

Barış Akarsu’nun annesi Hatice Akarsu, Amasra Belediyesi'nin aldığı karar tepki gösterdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden sanatçı Barış Akarsu’nun annesi Hatice Akarsu, ilçeye kurulan kütüphaneye oğlunun adının verilmemesine tepki gösterdi.

Bartın’ın Amasra ilçesine defnedilen Barış Akarsu’nun annesi Hatice Akarsu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski Belediye Başkanı Ali Yıldırım’ın, oğlunun adına kütüphane yapılması için destekte bulunduğunu söyledi.

Amasra’nın şimdiki Belediye Başkanı Emin Timur’un bir süre önce kütüphanenin isminin "Barış Akarsu Kütüphanesi" olacağını söylediğini öne süren Akarsu, "Ancak kütüphanenin isminin meclis kararıyla Amasra Belediyesi Halk Kütüphanesi ve İnternet Evi yapıldığını öğrendik. Bu karar karşısında büyük şaşkınlık yaşadık. Üzüntülüyüz" dedi.

Başkan Timur ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Barış Akarsu’nun ailesinin sürekli istekleri olduğunu savunarak, bu durumun kendilerini zor duruma düşürdüğünü ve aralarında anlaşmazlık yaşandığını ifade etti.

Akarsu için düzenledikleri etkinliğe, babasının alkollü geldiğini ve etkinliği sabote etmeye çalıştığını öne süren Timur, şöyle konuştu:

"Belediye olarak yeni oluşturduğumuz kütüphaneye ’Niçin Barış Akarsu Kütüphanesi denilmedi’ diyorlar. Amasra halkı zaten üzerine düşen görevi fazlasıyla yapmıştır, belediyemiz de yapacaktır. Çünkü Akarsu, sadece ailesine
değil ilçemize mal olmuş kişidir. Kütüphaneye Barış Akarsu isminin verileceği yönünde bir söz verilmiş değildir. Barış Akarsu ismi verilebilir, ama bunun da yolu yöntemi vardır. Bununla ilgili talep varsa bu iş Belediye Meclisi kararına
bağlıdır. Ben bunu defalarca anlatmaya çalıştım.

Barış Akarsu’yu hepimiz çok sever ve her yıl onun adına müzik günleri düzenleriz. Burada ailenin yarattığı polemik var. Barış Akarsu, geçmişte ilçemize önemli katkılarda bulunmuş genç yaşta kaybettiğimiz değerdir. Belediyemiz onu da takdir ederek heykelini Tankut Öktem’e yaptırmış ve Amasra’nın güzel yerine dikmiştir. Ailesi de bunu iyi yönde değerlendirmelidir."

AİLENİN KULLANDIĞI OFİS YIKILDI

Sanatçının ailesinin, kütüphaneye Barış Akarsu’nun adının verilmediği gerekçesiyle Amasra Kültür Park’ta bulunan ve Akarsu’nun sevenleriyle irtibat bürosu olarak kullandığı ofisi boşalttığını belirten Timur, şunları kaydetti:

"Ekiplerimiz boşaltılan ofisi, parkta yeni düzenleme yapılacağından yıktı. Bu park, çeşitli gösterilerin, kültür ve sanat etkinliklerinin yapılabileceği alan haline getirilecek. Ancak ailenin hoş olmayan şekilde bizi
kötülemesini anlamak mümkün değil. Kendilerine nasıl bir yön izlemeleri gerektiğini de söyledim. Ama onlar ’Barış Akarsu hayranlarını buraya yığar, sizi protesto ettiririz’ dediler. Babası zaman zaman alkol alıp belediye yöneticilerine küfür etmeye başladı. Bu hakaretleri kimse kaldıracak durumda değil. Belediyeden istekleri varsa ve hak kaybına uğradıklarını iddia ediyorlarsa bu işin mahkeme yoluyla çözülebileceğini kendilerine söyledim. İsim konusunda da belediyeye başvurmalarını istedim."

Haberin Devamı