Gazete Vatan Logo

Bari figüran kiralasaydınız!

İranlı bir iş adamına ait döviz bürosunun soyulması olayında iş yeri çalışanı Ali Okan H.’nin parmağı olduğu ortaya çıktı. Düzmece soygunda Ali Okan H.’nin iki arkadaşına kendisini bağlattırdığı görülüyor

Bari figüran kiralasaydınız!

Fatih’te 16 Ekim’de bir döviz bürosunda meydana gelen silahlı soygun olayı iddialara göre şöyle gelişti; İranlı bir işadamına ait döviz bürosunda çalışan Ali Okan H., polisi arayarak silahlı iki kişinin ellerini ayaklarını bağladıktan sonra kasada bulunan 265 bin dolar ile 5 bin avroyu çaldığını söyledi. Olay yerine gelen Asayiş Şube Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri döviz bürosunun kameralarını incelemeye aldı. Görüntülerde soygun ihbarını yapan Ali Okan H.’nin kapıyı soygunculara kendisinin açması ve hiçbir direnç göstermemesi polisi şüphelendirdi.

‘Psikolojim bozuldu’ yalanı

Polis görüntülerden kimliğini tespit ettiği Dursun S.’yi kısa süre sonra gözaltına aldı. Dursun S. ifadesinde, Ali Okan H.’yi tanıdıklarını ve olaydan bir gün önce buluşarak soygun planı yaptıklarını itiraf etti. Polis, Ali Okan H.’yi gözaltına almaya gittiğinde ise şüphelinin İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Bölümü’nde tedavi gördüğü bilgisine ulaştı. Ali Okan H.’nin planladıkları soyguna inandırıcılık katmak için soygunda psikolojisinin bozulduğunu iddia ederek hastaneye başvurduğu öğrenildi. Gözaltına alınan Ali Okan H. ve Dursun S. çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı. Görüntülerdeki diğer hırsızın yakalanması için ise çalışmalar devam ediyor.

Haberin Devamı

Elektrikle balık avlarken çarpıldı

Kars’ta balık avlarken elektrik akımına kapılan kişi hayatını kaybetti. Kent merkezine bağlı Yağıkesen köyünde oturan S.K., V.K. ile E.Ş., balık avlamak üzere dereye gitti. Üç arkadaş, kablo atarak dereye akım verdi. Bu sırada, suya giren S.K., akıma kapılıp yaşamını yitirdi. S.K.’nın cesedi, jandarmanın incelemesi sonrası otopsi yapılmak üzere Erzurum Adli Tıp Kurumuna gönderildi. V.K.B. ile E.Ş., jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.