Gazete Vatan Logo

Bardağı taşırdı!

İstenmeyen SMS’ler, yasa ile engelleniyor. MHP milletvekili Ayhan ‘’Bana patates soyma aleti mesajı geldi

İstenmeyen SMS ve e-postaların engellenmesini öngören elektronik ticaret kanun tasarısına ‘’Patates soyucu alet’’ damga vurdu. İş adamları derneği yöneticileri SMS mesajları için kısıtlama getirilmesine karşı çıkarken, MHP Denizli milletvekili Haluk Ayhan, ‘’ Biraz önce indirimli patates soyucu aleti mesajı geldi. Bıktım bu mesajlardan, çözüm şart’’ dedi.

Yasa tasarısı TBMM Sanayi-Ticaret komisyonunda görüşülmeye başlandı. Tasarı ile, alıcıya onayı olmadan kısa mesaj gönderilmesi yasaklanıyor. SMS gönderilen alıcı bu mesajı reddedebilecek ve bir daha aynı kişiye o firmadan SMS gönderilemeyecek. İşadamları Derneği temsilcisi Çiğdem Önal, SMS’ler için onaya karşı çıktı ve ‘’Bu vergi kaybına da yol açar. Şirketler SMS attıklarında oluşan gelirin yüzde 45'ini devlete vergi olarak ödüyor’’ dedi.

‘’HAKARET EDİYORUM‘’

MHP Denizli milletvekili Haluk Ayhan ise, 'Devlet vergi alacak diye ben taciz mi edileceğim? Patates soyucu aleti, fiyatı şu kadar, çok uçlu şarj cihazı 35 yerine 16 lira, Gökhan Türkmen konseri gibi her gün en az 20 tane ilgisiz mesaj geliyor. Çözüm şart’’ dedi.

AK Parti Bolu milletvekili Ali Ercoşkun ise 'O kadar çok mail geliyor ki, biraz önce 180 tane mail sildim' dedi. CHP Adana milletvekili Ümit Özgümüş de, bankaların sürekli olarak kendisini aradığını söyledi ve ‘’Bir de konuşma kayıt altında diyorlar. Arayana ağır hakaretler ediyorum’’ dedi.

Tasarı uyarınca, ticari elektronik iletiler, önceden alıcı onayı olmadan gönderilemeyecek. Onay, yazılı veya elektronik iletişim araçlarıyla yapılacak. Alıcının kendisiyle temas amacıyla iletişim bilgilerini vermesi halinde, ticari SMS’ler için ayrıca onaya gerek kalmayacak. Esnaf ve tacirlere ise önceden onay alınmaksızın ticari elektronik iletiler gönderilebilecek

Haberin Devamı