Gazete Vatan Logo
Magazin Barbaros Şansal tutuklandı! Peki Barbaros Şansal kimdir?

Barbaros Şansal tutuklandı! Peki Barbaros Şansal kimdir?

Barbaros Şansal, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi ve mahkemede tutuklama kararı alındı. İşte Barbaros Şansal hakkında detaylar...

Barbaros Şansal tutuklandı! Peki Barbaros Şansal kimdir?

Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) sınır dışı edilerek Türkiye'ye getirilen ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" ile "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından gözaltına alınan modacı Barbaros Şansal, İstanbul Adalet Sarayına getirildi. Şansal, tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi.

Modacı Barbaros Şansal, sevk edildiği nöbetçi mahkemece "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan tutuklandı.

Barbaros Şansal (d. 10 Temmuz 1957, Ankara), Türk moda tasarımcısı.
1957 yılında Türkiye'nin başkenti Ankara'da Sungur Tekin Şansal ve Güner Eczacıbaşı'nın çocuğu olarak dünyaya gelen Şansal, Şişli Özel Dost İlkokulu, Yeşilköy Halil Vedat Fıratlı Pansiyonlu İlkokulu, Site Koleji, İstanbul Alman Lisesi, İzmir Fatih Koleji, İstanbul Vefa Lisesi, İstanbul Maltepe Lisesi, İstanbul Fenerbahçe Lisesi ve Marmara Üniversitesi İktisadi Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi'nde eğitim görmüş, eğitimini Londra'da tamamlamıştır. Modacı kişiliğinin yanında LGBT hakları savunuculuğu ve savaş karşıtı kişiliğiyle bilinir. Habertürk'te "Toplu iğne" ve Skytürk'te "Çengel iğne " isimli programları yaptı. "3. SINIF HAMUR KAĞIDA MÜREKKEBİ HAYATLAR" isimli bir kitap yazdı. Ayrıca Matthew Frederick ve Alfredo Cabrera adlı yazarların yazdığı "Moda okulunda öğrendiğim 101 şey" isimli kitabı türkçeye çevirip yayınladı. Marmara üniversitesi ve Ankara Başkent Üniversitesinde "Moda tarihi" dersleri vermektedir.
Pembe Hayat Derneği üyeliği
2012 yılında Bülent Ersoy'a yönelik sarfettiği ”Bizim kıyafetlerimiz ona uymaz çünkü kadın terzisiyiz” demiş ve bunun yanı sıra da “Ben hala kendimim, mavi nüfus kâğıdımı değiştirmedim. Ben kamburumu onun gibi zımparalatmadım!” sözleri yüzünden üyesi olduğu Pembe Hayat Bülent Ersoy şahsında bütün translara yönelen bu transfobik ve aşağılayıcı söylemleri sebebi ile Şansal'ı dernek üyeliğinden çıkardığını söylemiştir.

Haberin Devamı