Gazete Vatan Logo
Magazin Barbaros Şansal kimdir?

Barbaros Şansal kimdir?

PKK'nın terör eylemlerini tırmandırdığı şu günlerde, HDP'ye oy veren sosyete modacısı Barbaros Şansal'ın attığı skandal tweet tepki çekti.

Barbaros Şansal kimdir?

Kendisini, terzi yamağı olarak tanımlayan modacı Barbaros Şansal, Ak Parti hükümetini ve Erdoğan'ı terör olaylarının sorumlusu olarak göstermek isterken skandal bir tweet'e imza attı.

Skandal ötesi tweet

Şansal, şehitler için "b.k yoluna giden niyazi" dedi. Ünlü modacı, bir başka tweet'inde de "Bir devlet cinayet işlemek istediğinde kendine daima Vatan adını takar" ifadelerini kullandı.

Barbaros Şansal kimdir?

Barbaros Şansal, 10 Temmuz 1957, Ankara doğumlu Türk moda tasarımcısı.

1957 yılında Türkiye'nin başkenti Ankara'da Sungur Tekin Şansal ve Güner Eczacıbaşı'nın çocuğu olarak dünyaya gelen Şansal, Şişli Özel Dost İlkokulu, Yeşilköy Halil Vedat Fıratlı Pansiyonlu İlkokulu, Site Koleji, İstanbul Alman Lisesi, İzmir Fatih Koleji, İstanbul Vefa Lisesi, İstanbul Maltepe Lisesi, İstanbul Fenerbahçe Lisesi ve Marmara Üniversitesi İktisadi Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi'nde eğitim görmüş, eğitimini Londra'da tamamlamıştır. Modacı kişiliğinin yanında LGBT hakları savunuculuğu ve savaş karşıtı kişiliğiyle bilinir.

Haberin Devamı

Habertürk'te "toplu iğne" ve Skytürk'te "çengel iğne " isimli programları yaptı. "3. SINIF HAMUR KAĞIDA MÜREKKEBİ HAYATLAR" isimli bir Kitap yazdı. Ayrıca Matthew Frederick ve Alfredo Cabrera adlı yazarların yazdığı "Moda okulunda öğrendiğim 101 şey" isimli kitabı Türkçeye çevirip yayınladı. Marmara üniversitesi ve Ankara Başkent Üniversitesinde "Moda tarihii" dersleri vermektedir.

Pembe Hayat Derneği üyeliği

2012 yılında Bülent Ersoy'a yönelik sarfettiği ”Bizim kıyafetlerimiz ona uymaz çünkü kadın terzisiyiz” demiş ve bunun yanı sıra da “Ben hala kendimim, mavi nüfus kâğıdımı değiştirmedim. Ben kamburumu onun gibi zımparalatmadım!” sözleri yüzünden üyesi olduğu Pembe Hayat Bülent Ersoy şahsında bütün translara yönelen bu transfobik ve aşağılayıcı söylemleri sebebi ile Şansal'ı dernek üyeliğinden çıkardığını söylemiştir.