Gazete Vatan Logo

Barbaros Şansal kimdir?

Türk moda tasarımcısı olan Barbaros Şansal, yaptığı yorumlar ile dikkatleri üzerine çekiyor. Barbaros Şansal Türkiye için kötü sözler sarfettiği yılbaşı videosu hazırladı ve Twitter hesabında yayınlandı. Peki Barbaros Şansal kimdir?

Barbaros Şansal kimdir?

Sık sık siyasi yorumlarıyla gündeme gelen Barbaros Şansal son olarak Twitter'de paylaştığı videosunda Türkiye'ye hakaretler etti. Barbaros Şansal'ın şaşırtıcı ve cesaret dolu videosu olay yarattı. Binlerce kişi Barbaros Şansal'ın kim olduğunu merak etti.

BARBAROS ŞANSAL KİMDİR?

Moda tasarımcısı olan Barbaros Şansal, 10 Temmuz 1957'de Ankara'da dünyaya geldi. Sungur Tekin Şansal ve Güner Eczacıbaşı'nın çocuğu olan Şansal; Şişli Özel Dost İlkokulu, Yeşilköy Halil Vedat Fıratlı Pansiyonlu İlkokulu, Site Koleji, İstanbul Alman Lisesi, İzmir Fatih Koleji, İstanbul Vefa Lisesi, İstanbul Maltepe Lisesi, İstanbul Fenerbahçe Lisesi ve Marmara Üniversitesi İktisadi Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi gibi pek çok kurumda eğitim almıştır. Eğitimini Londra'da tamamlayan Şansal, modacı olmasının yanı sıra LGBT hakları savunuculuğu ve savaş karşıtı bir kişidir.

Habertürk kanalında "Toplu İğne" ve Skytürk'te "Çengel İğne" adlı programları yapan Şansal, "3. Sınıf Hamur Kağıda Matbaa Mürekkebi Hayatlar" isminde bir kitap da yazdı. Ayrıca Matthew Frederick ve Alfredo Cabrera'nın yazdığı "Moda Okulunda Öğrendiğim 101 Şey" adlı kitabı da Türkçe'ye çevirerek yayınlanmasını sağladı. Son olarak Şansal, Marmara Üniversitesi ve Ankara Başkent Üniversitesi'nde "Moda Tarihi" dersleri veriyor.

Haberin Devamı