Gazete Vatan Logo

Barajı çoktan aştık!

İstanbul kongresinde konuşan HDP lideri: "Özellikle üç parti açısından panik başladı. Çünkü bu baraj yıkılırsa kim altında kalacak onun hesabını yapıyorlar”

Barajı çoktan aştık!

Haziran 2015'te yapılacak seçime parti olarak gireceklerini açıklayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, baraj sorunu yaşamadıklarını söyledi.

HDP'nin Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlediği İstanbul İl Kongresi'nde konuşan Demirtaş, yüzde 10 barajını Kenan Evren ve ekibinin getirdiğini ve ondan sonraki bütün iktidarların da buna devam ettiğini anlattı. Demirtaş, "Darbenin ipiyle kuyuya indiler” dedi.

'İstanbul'dan yıkılacak'

Demirtaş, yüzde 10 seçim barajının kendileri için korkulacak bir duvar olmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti: "İnanın ki barajı çoktan aştık. Şimdi onlar açısından panik başlamış durumda. Özellikle de üç parti açısından başlamış durumda. Çünkü bu baraj yıkılırsa hangileri altında kalacak, onun hesabını yapıyorlar. TBMM'de bugüne kadar barajı aşarak girme konusunda biz kararlı olmadığımız için baraj durdu. Bunlar, biz yıkana kadar barajı kaldırmayacak. Dananın kuyruğu kopacaksa bugün kopacak. 100 yıl önceki gibi, kuyruk değil dana bizde kalacak. İstanbul eline kazma küreği almalı, barajı yıkmaya başlamalı. Baraj buradan, İstanbul’dan yıkılacak. Baraj İstanbul'dan yıkılacak."

Haberin Devamı

'Baskı oluşturuluyor'

Demirtaş, bağımsız olarak seçime girmek için baskı oluşturulduğunu savunarak, "Hiçbirimiz milletvekili doğmadık. Bu mücadelenin bayrağı hiçbir yerde asla inmez. Milletvekili olmayınca da bitmez. Anket sonuçlarına göre HDP'nın baraj sorunu yok. Fakat barajı aşmamız halinde onların çaldığı milletvekilliğini geri alacağız” dedi.

'Dedikodular çıkarılacak'

HDP'nin yıpratılması için dedikoduların çıkarılacağını öne süren Selahattin Demirtaş, "Önümüzü kesmek için ellerinde ne güç varsa sonuna kadar kullanacaklar da. Güçleri var. Fakat onlarda olmayan bir şey var, inanç, iman, halk desteği... O da biz de var işte. Bu gücümüze güvenelim. Bu seçimden sonra artık Türkiye'nin baraj diye bir derdi olmayacak. Anayasayı değiştirecek asıl güç biz olacağız. Biz devleti ele geçirmek, yargıyı, medyayı ele geçirmek için mücadele etmiyoruz. Tam tersine ele geçirilen devleti halka iade edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı