İstanbul’da Afrika sanatı heyecanı

Sanat ortamımıza yeni bir dinamizm kazandıran “No LaB” oluşumu, dünyayı saran Afrika sanatı trendini “Modern Africa/A Rainbow Nation” isimli sergiyle İstanbul’a taşıyor.

Sanat sektörümüzün ihtiyacı olan yenilikçi hareketlere her zaman desteğim tamdır. Dinamik ve cesur sanat oluşumu “No LaB” tarafından hayata geçirilen projenin detayları beni şimdiden heyecanlandırdı. No LaB’in kurucu ortakları Ala Onur ve Zeynep Ercan, henüz 25 yaşlarında iki genç girişimci. Alışılmış “White Cube” galeri anlayışının ötesine geçme fikriyle yola çıkan Ala ve Zeynep, İstanbul’daki farklı mekanlarda, farklı temalarda Pop-Up sergiler düzenleyecekleri dinamik bir etkinlik serisinin temellerini atmış. Şu günlerde dünyayı saran Afrika sanatı trendini Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ülkemize taşıyan gençler, 13 Ekim tarihinde, Global Holding Karaköy binasında ilk sergilerini açıyor. Londra’daki Somerset House, Almanya’daki Vitra Design Museum’un ardından, 1:54 Contemporary African Art Fair’le New York ve Londra’ya damga vuran Afrika sanatının en güzel örnekleri, “Modern Africa / A Rainbow Nation” isimli sergide izleyiciyle paylaşılacak.

Haberin Devamı

Sanat piyasasına yeni bir soluk

Afrikalıların, politik ve sert geçmişlerine rağmen, sanatlarını renkli bir tavırla yansıtmalarından ilham alan No LaB, aynı zamanda sıkı birer Afrika sanatı hayranı. Hassan Hajjaj, Ralph Ziman, Namsa Leuba gibi önemli sanatçıların üretimlerinin de yer alacağı sergide, tablodan heykele, aksesuardan dekoratif objelere kadar her biri ayrı sanatçılar tarafından üretilmiş eşsiz eserler bizi bekliyor olacak. Afrika’nın renkli ve kıpır kıpır desenleri, alışılmadık bir sunumla izleyici karşısına çıkacak. No LaB, bu proje genelinde, genç yetenekleri sanatseverlere ve koleksiyonerlere sunarak, dünya çapında bilinirlik kazanmalarını hedefliyor. Her yaş ve kesimden insan için keyifli bir etkinlik alanı oluşturmak istemelerini takdir ediyorum. Dinamik bir üretim çatısı altında, zengin konu ve konsept çeşitliliği yaratmayı amaçlayan ikili, sergi ve galeri gezme anlayışımızı da sorgulamamızı istiyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR