Karaköy’de üç yeni sergi

Karaköy’de üç yeni sergi

Geçtiğimiz günlerde Beyoğlu ve Karaköy’de ziyarete açılan sergiler, işledikleri konularla sanatseverlerin dikkatini çekiyor. Sergiler 15 Mayıs’a dek izleyenlerini bekliyor olacak. İşte onlardan bazıları...

Arter, geçtiğimiz hafta, üç yeni sergiye daha ev sahipliği yapmaya başladı. Bunlardan ilki Şener Özmen’in “Filtresiz” isimli sergisi. Özmen’in sergisi mekânın üç farklı köşesine yerleşmiş üç ayrı “taht” konseptinden oluşuyor. Sıcak iklimlerde, genellikle dış mekanda kullanılan “taht”lara gönderme yapan bu yapılar hem kendi başlarına birer yapıt olarak hem de başka yapıtları taşıyan birer platform olarak beliriyorlar bu sergide. Her bir tahtın kenarlarında ise “cns” tekniğiyle işlenmiş toplam 32 adet ikona yer veriliyor. Cesurca seçilmiş olan “Filtresiz” başlığı ise Diyarbakırlı sanatçının bakışını, düşüncelerini, yaklaşımını ve gerçekliğini direkt olarak gözler önüne seriyor. Süreyyya Evren küratörlüğündeki sergi aynı zamanda Diyarbakır’da yaşayan ve üreten sanatçının sabitlenmiş olan toplumsal kimliğine de farklı bir bakış açısı sunmayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

Kuzey Kutbu ve dağ zirvesi

Mekanın diğer katları ise Bahar Yürükoğlu ve Murat Akagündüz’ün eserlerini ağırlıyor. Girişte yer alan Bahar Yürükoğlu’nun “Devridaim” isimli sergisi Duygu Demir küratörlüğünde gerçekleşiyor. Sanatçı,2015 yılında hem güneşin batmadığı yaz aylarında, hem de karanlığın bitmediği kış aylarında Kuzey Kutbu’na yaptığı seyahatlerdeki deneyimlerine ortak ediyor izleyenleri. Mekanın ikinci katında konumlanan Murat Akagündüz’ün eserleri ise baş döndürmeye hazır. Vertigo isimli sergi sanatçının 13 adet “Kaf” serisi resmini bir araya getiriyor. Akagündüz, bu yeni resimleriyle yeryüzündeki en yüksek dağ zirvelerinin Google Earth üzerindeki görüntülerini betimliyor.

Sergiler 15 Mayıs’a dek izleyenlerini bekliyor olacak. Nisan’da Arter’e uğramayı unutmayın!

Konut kavramının tarihsel boyutu

Küratörlüğünü Necmi Sönmez’in yaptığı Kemal Seyhan sergisi sanatçının son dönem işlerini bir araya getiriyor. Sanatçının farklı doku, form ve monokrom renklerle geliştirdiği çok katmanlı yapıtlarını bir araya getiren sergi dış dünyaya ait dokusal manzaralara odaklanıyor. Çalışmalarına hem Viyana hem de İstanbul’da devam eden sanatçının “Beklerken” isimli sergisini 30 Nisan’a dek Art ON Galeri’de izleyebilirsiniz. Şişhane’den sonraki adım ise Karaköy! 31 Mart’ta İstanbul Modern’de açılan “Geç Olmadan Eve Dön” isimli sergi ise VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin işbirliğiyle gerçekleşiyor. Türkiye çağdaş mimarlık ortamını geliştirmeyi hedefleyen sergi dizisinden beşincisi olan “Geç Olmadan Eve Dön” 19’uncu yüzyıldan günümüze dek uzanan bir yelpazede, konut kavramının ekonomik ve politik serüvenini sahnelerken bir yandan da yaşam alanlarına ve bunların kullanım şekillerine değiniyor. Sergi 26 Haziran’a dek görülebilir.

Haberin Devamı

Karaköy’de üç yeni sergi

DİĞER YENİ YAZILAR