İstanbul’da Mart sergileri

Sizi zamanda yolculuğa çıkartacak hatta zaman algınızı değiştirecek üç farklı sergiyle tanıştırmak istiyorum bu yazımda. Bu hafta sonu için daha iyi bir plan olabilir mi?

Ayşe Gül Süter - Görünmez Hareket - Pg Art Gallery

İstanbul’da Mart sergileri

Pg Art Gallery 2 Nisan’a dek Ayşe Gül Süter’in “Görünmez Hareket” adlı ikinci kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Süter, hareket, ışık, etkileşim ve mekan olgularını yeni medya pratikleriyle harmanlıyor. Animasyon eğitimi alan sanatçının harekete olan duyarlılığını eserlerinde kolaylıkla izlemek mümkün. Sergi, yaşamı mikroskopik düzeneklerle incelerken bunları karışık tekniklerle soyutlamaya odaklanıyor. Gözle algılanamayan organizmaların hayat enerjisinin kaynağı olduğunu vurgulayan sanatçının cam heykelleri de bir o kadar dikkat çekici. Mekanın neredeyse yarısına hakim olan yerleştirmede ise, sanatçının biyolog Joseph A. DeGiorgis ile yürüttüğü gezi ve araştırma projelerinin bir dokümantasyonu yer alıyor. Süter, yerleştirmesinde, organizmaların hareket, renk ve doku farklılıklarını incelerken, bu biyolojik oluşumları “canlı-görüntüleme” tekniği ile sunarak izleyiciye yeni bir deneyim yaşatıyor.

Haberin Devamı

Hazine Odası - Art50.net - Karma sergi - Adahan İstanbul Otel

İstanbul’da Mart sergileri

Art50.net’in bu yılki ilk sergisi “Hazine Odası“ ise, 13 Mart’ta Adahan İstanbul Otel’de sanatseverlerle buluştu. Bu sergi ile kendinizi Adahan’ın saklı ve otantik mekanında zamanı belli olmayan fantastik bir hikayenin ortasında bulamanız mümkün. Sergide, Aslı Dinç, Ece Kalabak, Genco Gülan, Gözde Başkent, Haydar Akdağ, Rafet Arslan ve Taşkın Esin’in farklı disiplinlerde ürettikleri eserlerine yer veriliyor. Hazine kavramına yeni bir soluk getiren sergide Genco Gülan’ın “Seni Hep Sevdim” isimli eseri dikkatimi çeken bir çalışma oldu. Çok sevdiği eşini kaybeden bir kralın altın tozuna batırarak sakladığı ve eşinden arta kalan üç kemiği betimleyen bu yerleştirme, aslında geride sevgiden başka hiçbir şey bırakamayacağımızı düşündürdü bana. Sergiyi 15 Nisan’a kadar Adahan Otel’de görebilirsiniz.

Ergin Çavuşoğlu Hangi Güneş Seyre Daldı Son Rüyanı Rampa Galeri

Haberin Devamı

İstanbul’da Mart sergileri

Hangi Güneş Seyre Daldı Son Rüyanı“ ismini, Charles Baudelaire’in “Hangi güneş seyre daldı onun son rüyasını?” dizesiden dönüşümle ele alan, Ergin Çavuşoğlu’nun üçüncü kişisel sergisi ise RAMPA’da 7 Mayıs’a dek izlenebilir. Sanatçı bu sorunun karşıladığı metaforik sarhoşluğa dikkat çekerken, insanlardan çok objelerin ve fikirlerin devinimine değiniyor bu sergiyle. Zamansallığa ilişkin ya da yersiz hale gelmiş mekânlar Çavuşoğlu tarafından özellikle ön plana çıkarılıyor. Önceki çalışmalarından da bildiğimiz gibi video, heykel, resim ve fotoğraf gibi farklı disiplinlerde ürettiği eserleriyle, gündelik olandaki güzelliği görmek ve kutlamak adına izleyenleri bir tür Dadaist ilahiye davet ediyor sanatçı.

DİĞER YENİ YAZILAR