Kültür sanat haberleri bu sitede sanatonline.net

Farklı sanat dallarına ait etkinlik haberleri, röportaj ve yazılar içeren kapsamlı ve kullanışlı kültür-sanat haber sitesi sanatonline.net’ni kurucuları Yasemin Elçi ve Müge Yaşar’dan dinledik...

Sanatonline.net nedir? Bize ne gibi hizmetler sunar?

Müge Yaşar: Sanat Online her gün güncellenen, kapsamlı bir kültür sanat haber sitesi. Sanatın farklı dallarını bir araya getirerek, takipçilerine oldukça kullanışlı bir platform sunuyor. Aslında kültür sanat denildiğinde hep ağdalı sanat terimleri ile dolu yorumlar geliyor çoğu insanın aklına. Sanat Online bu ön yargıyı kırdı diye düşünüyorum. Biz okuyucularımıza Türk pop müziğinden, klasik müziğe, sanat filmlerinden, vizyon filmlerine, sergilere, tiyatrolara kadar, her zevke uygun zengin bir içeriği anlaşılır bir dille sunuyoruz.

Kültür sanat haberleri bu sitede sanatonline.net

Yasemin Elçi: Gazete ve dergiler en küçük bir krizde ilk önce kültür sanat sayfalarından vazgeçiyor. Bu nedenle Türkiye’deki sanat basınını güçlendirmek için bireysel bir çaba gerektiğini düşündük. Tiyatro, sinema, kitap, müzik ve güncel sanat başlıkları altında okuyucularımıza çok kapsamlı bir etkinlik takvimi ile birlikte röportaj ve yazılar sunuyoruz. Bunun dışında sanat turları da düzenliyoruz. Tiyatrolara, sergilere Sanatonline takipçi kitlesi ile birlikte giderek, hem üşenenlerin bahanelerini ellerinden alıyor, hem de sanatçılarla tanışma ve sohbet etme fırsatı buluyoruz.

Haberin Devamı

Farklı dallar bir arada

Sonunda, farklı sanat dallarına ait etkinlikleri bir arada bulabilmek hayatımızı oldukça kolaylaştırıyor. Siteyi nasıl kullanmalıyız?

YE: Kaliteli içerik sunan sanat haberleri sitelerinin çoğu tek bir alana odaklanıyor ve ağır bir dile sahip yazılar içeriyor. Oysa sanatsever diye tanımlanan kitle sanatın birçok dalı ile aynı anda ilgileniyor. Sanatçılar için de aynı şey geçerli; bu dallar zaten birbirlerinden esinleniyor. Hepsini bir arada sunmak, hem sektörün içindeki insanlar için, hem de izleyici kitlesi için daha besleyici ve pratik. Bu şekilde kişinin daha az tanıdığı sanat dallarına da geçiş yapması, şans vermesi mümkün oluyor.

Haberin Devamı

MY: Etkinlik takvimi bölümünde kişisel hatırlatma sistemi meşgul hayatlar için büyük bir kolaylık sunuyor. Sistem, dilediğiniz etkinliği sizin belirlediğiniz tarihte email üzerinden size hatırlatıyor. Bunu kişisel asistana benzetenler de oldu. Ayrıca yine etkinlik takvimindeki ay-gün filtresi sayesinde, o hafta ya da haftasonu kendinize uygun sanat etkinliklerini görüntüleyebiliyorsunuz.

Her kesime yer var

Keşif bölümünüz dikkatimizi çekti. Bu bölümde röportajlarına yer verilen kişileri nasıl seçiyorsunuz?

YE: Keşif bölümü kariyerinin başında ama çok yetenekli ya da çok başarılı fakat yeteri kadar insanın henüz fark edemediği kişiler için ayrılmış bir bölüm. Bazense pratiği bile ülkede tam olarak bilinmeyen kişilerin hem kim olduklarını, hem de yaptığı işin içeriğini anlatan nitelikte oluyor. Örneğin, “sanat terapisi” ve “project mapping” üzerine röportajlarımız oldu. Ayrıca, sanatla alakalı sosyal sorumluluk projelerine de burada yer veriyoruz.

Kalabalık bir kadronuz var. Finanse etmek zor oluyor mu? Yatırımcı arayışınız var mı?

Haberin Devamı

MY: Sanat Online’ın çizgisini bozmadan daha geniş kitlelere ulaştırmak için projeler geliştiriyoruz. Bunun için her start-up’ta olduğu gibi bazı yatırımlara ihtiyaç duyabiliyoruz.

Türkiye’de sanatın gelişmesinde sizce basının nasıl bir rolü var?

YE: Basın bazen yeteri kadar popüler olmadığı için çok başarılı sanatçılar arka planda kalabiliyor. Biz ise herkese ve her sanat dalına eşit mesafede duruyoruz. Herkesin sesini duyurmaya çalışıyoruz.

DİĞER YENİ YAZILAR