Tatil sanatsız geçmesin

Londra, New York, Paris gibi sanatın kalbinin attığı şehirler bulunduğumuz bu yaz aylarında biraz durgun. Ancak son yıllarda bazı popüler tatil mekanları kendi yazlık sanat ortamlarını oluşturmaya başladılar. Tatil programınızı yaparken, global sanat ortamından kaçırmak istemeyeceğiniz birkaç sanatsal etkinliği sizlerle paylaşmak isterim.

İsviçre’nin önemli kültürel şehirlerinden biri olan Basel, yılın en hareketli günlerini Art Basel Sanat Fuarı sırasında yaşıyor. Dünyanın dört bir tarafından, sanatçılar, galericiler, koleksiyonerler ve sanatseverler bu sıra dışı etkinliği merakla bekliyor. Art Miami veya Art Hong Kong’dan daha küçük kapasiteli olmasına rağmen daha yoğun ilgi gören Art Basel bu sene de 18-21 Haziran tarihleri arasında yaza damgasını vuracak etkinliklerden.

İspanya’ya bağlı İbiza Adası’nda gerçekleşecek Takashi Murakami sergisinde, sanatçının resim, heykel ve video gibi farklı disiplinlerde ürettiği işleri yer alacak. 24 Haziran, 26 Eylül tarihleri arasında izlenebilecek sergi, Blum & Poe katkıları ile dört ayrı lüks mekana yayılacak.

Haberin Devamı

Watermill Center’ın yirmi ikinci yılını kutladığı yazlık etkinliği ve müzayedesi bu yıl “Sessiz Sirk” teması ile vahşi hayvanlar üzerine kurulan gücü ele alıyor. Birbirinden etkileyici enstalasyonlar ve mekan düzenlemeleri ile bu etkinlik New York’ta oldukça ses getirdi. Yolunuz New York’a düşerse beş yüz dolardan başlayan bilet fiyatları ile bu lüks etkinliği 25 Temmuz akşamı görebilirsiniz.

Moskova’da yer alan, ünlü mimar Rem Koolhaas tasarımı Garage Müzesi 12 Haziran-23 Ağustos tarihleri arasında “Yarının Ne Olacağı Meçhul” başlığıyla, Rirkrit Tiravanija’nın interaktif sergisine ev sahipliği yapıyor.

Koleksiyoner Dakis Joannou tarafından kurulan Deste Vakfı, Proje Alanı, Hydra isimli şirin Yunan adasındaki eski mezbaha evinde, her yaz yeni ve farklı bir çağdaş sanatçıya yer veriyor. 2014 Hugo Boss ödülünü kazanan sanatçı Paul Chan’ın “Hippias Minor” isimli sergisi 14-30 Ağustos tarihleri arasında bu ilginç mekanda görülebilir.

Haberin Devamı

Güney Fransa’ya yolunuz düşerse 2007’den beri faaliyette olan Marsilya’nın en iyi çağdaş sanat fuarı diyebileceğimiz Art O Rama’yı gezmenizi tavsiye ederim. Paris, Seul, Brüksel ve daha pek çok şehirden galerilerin katılımıyla gerçekleşecek fuar 28-30 Ağustos tarihleri arasında izleyenlerini bekliyor olacak.

White Cube Galeri’nin parlak sanatçılarından, günlük malzemeler kullanarak oluşturduğu yerleştirmeleri ile tanıdığımız Damián Ortega’nın İtalya’da gerçekleştireceği ilk sergisinde sanatçının farklı disiplinlerde ürettiği işlerine yer veriliyor. Ortega’nın sergisi 5 Haziran, 8 Eylül tarihine dek Hangar Bicocca, Milano’da kaçırılmaması gereken bir sergi.

Filistin’in Ramallah kentinde 19 Mayıs tarihinde açılan Riwaq Bienali, sanatçı Phil Collins’in Sinema Sayara isimli yerleştirmesi ile oldukça popüler. Collins’in 2010 yılında gerçekleştirdiği projede, antika arabalar ve eksi filmler kapalı bir mekanda açık hava sineması şeklinde sunuluyor. Etkinlik Haziran boyunca devam ediyor.

Haberin Devamı

İngiliz sanatseverlerin her yaz merakla beklediği “yaz sergisi” Londra Royal Academy Of Art’ta 8 Haziran, 16 Ağustos tarihleri arasında izleyici ile buluşuyor. İngiliz sanatının önde gelen ve gelecek vadeden eden sanatçılarının eserleri yer alacak.

DİĞER YENİ YAZILAR