Genç sanatçılara alternatif destekler

Genç sanatçılar ile sanat profesyonelleri arasında köprü kurmayı hedefleyen kurumlar sanata destek veriyor

Son senelerde genç sanatçıları desteklemek amaçlı kurulan oluşumlar, düzenlenen yarışma, sergi gibi etkinlikler gençlerin çağdaş sanat piyasasında daha etkin bir rol oynamalarını sağlıyor. Özel şirketler tarafından sanata yapılan bu destekler hiç şüphesiz Türkiye’de kültür ve sanatın gelişmesinde önemli bir rol oynarken sanatçılara ciddi bir görünürlük de kazandırıyor.

Mart ayında Akkök Holding’in destekleriyle üçüncü kez düzenlenen Mamut Art Project ve Ekim ayında ilk kez gerçekleşecek olan, B-Start isimli proje sergisi, sanata ve sanatçılara sağladığı tüm destekleriyle piyasadaki güçlü yerlerini şimdiden aldılar. Mamut Art isimli proje, bundan üç sene önce, ulaşılabilir sanat alternatifi olarak yola çıkan ve her yıl yeni sanatçıların üretimleriyle gelişen bir sistem ile devam ediyor. Proje, sanatçıların büyük kitlelere göstereceği ilk eserlerini simgeliyor.

Mamut Art Project

Mamut Art Project’in bu yıl jürisinde yer alan isimler ise kendi alanlarında uzman olan, Agah Uğur, Başak Şenova, Eda Kehale Argun, İnci Eviner ve Osman Erden. 26-29 Mart 2015 tarihleri arasında Seren Kohen’in girişimi ve Tuba Kocakaya’nın sanat direktörlüğünde Küçük Çiftlik Park’ta gerçekleşecek olan sergide, başvuruda bulunan 1000’e yakın portfolyo arasından yurtiçi ve dışından seçilen toplam 56 genç sanatçının 400 adet eseri izleyenlerini bekliyor olacak.

Haberin Devamı

B-Start teşvik ediyor

Kar amacı gütmeyen “İstanbul Bağımsız Sanat Derneği”nin projesi B-Start ise bu yıl Ocak ayında başlayan başvuruları ile Türkiye’deki sanat ortamına yeni bir ivme kazandırmak ve yeni üretimleri desteklemek amacıyla kurulmuş bir diğer oluşum. B-Start, proje boyunca düzenleyeceği sergi, panel, çalıştay ve atelyeler sayesinde güncel sanatı deneyimlemek, sanatçıları üretime teşvik etmek, sanatla ilgili kimseleri aynı çatı altında toplamak, daha katılımcı bir diyaloğa yönelik yeni platformlar oluşturmak gibi misyonlar ediniyor.

DİĞER YENİ YAZILAR