Avrupa’da 2015 yılına damga vuracak sergiler

Avrupa’nın üç büyük şehri; Londra, Viyana ve Paris bu yıl yine sanat dolu. Diego Velasquez, Rubens gibi usta isimlerin yanı sıra Tracey Emin, Egon Schilele ve birbirinden parlak pek çok sanatçı, sergileri

ile izleyenlere görsel bir şölen yaşatacak.

- Saatchi Gallery- Post Pop, East Meets West-Londra
26 Kasım 2014’te açılan sergi Pop Art’ın mirasını kutlayan kapsamlı bir araştırmayla, Çin, Sovyetler Birliği, Tayvan, İngiltere ve ABD’den 110 sanatçının 250 eserini bir araya getiriyor. Pop Art’ın güzel örneklerini görebileceğiniz bu sergi 3 Mart’a kadar izleyenlerini bekliyor olacak.
- Marlene Dumas- Tate Modern-Londra
Güney Afrikalı, ünlü kadın sanatçı Marlene Dumas’ın 5 Şubat’ta Londra-Tate Modern’de açılan sergisi dünya basınında büyük ses getirdi. Sanatçının duygu yüklü çalışmalarını içeren sergisi 10 Mayıs tarihine dek sürüyor. olacak.
- Rubens and His Legacy- Royal Acedemy Of Art-Londra
“Ressamların prensi” olarak tarihe geçen Rubens’in en geniş kapsamlı sergisi Nisan ayında Royal Acedemy Of Art’ta açılıyor. Pek çok sanatçıyı etkilemiş olan büyük ustanın eserlerinin yanı sıra Picasso, Rembrandt, Constable, Gainsborough gibi daha birçok usta ismin eserleri de bu sergide yer alacak.
- Tracey Emin ve Egon Schilele- Leopold Museum-Viyana
Avusturya’da dışavurumcu resmin önde gelen isimlerinden Egon Schiele ve sansasyonel kişiliği ile tanıdığımız Tracey Emin’in ortak seçkilerinden oluşan sergisi Viyana Leopold Müzesi’nde 24 Nisan’da tüm sanatseverlere kapılarını açıyor.
- Diego Velasquez- Grand Palais-Paris
Barok döneminin usta isimlerinden Diego Velasquez’in eserleri Paris’e geliyor. Ünlü İspanyol sanatçının erken dönem yapıtlarını kapsayacak olan sergi Grad Palais’te kapılarını 25 Mart’ta açacak. 13 Temmuz’a kadar görülebilir.
- Anish Kapoor- Chateau de Versailles-Paris
Haziran’da açılacak sergi 2015’e damgasını vuracak. Doğu ile Batı arasındaki bağı eserlerinde derin bir şekilde dile getiren sanatçı, mekana, havaya, doğaya, taşa olan müdahaleleri ile düzeni alt üst ediyor.
- Sargent- National Portrait Gallery-Londra
John Singer Sargent, zamanının en iyi portre ressamlarından biri. Aynı zamanda bir gezgin. Sergi, sanatçının Paris, Londra ve Boston çevresinden yaptığı 70 porteyi bir araya getiriyor.
- Luc Tuymans-David Zwirner-Londra
Genellikle fotoğraflar üzerinden çalışan, detaydan çok kitlesel bütünlüğe vurgu yapan resimleriyle insana zaman zaman soyut bir şeye bakıyormuş hissi verebilen sanatçılardan Luc Tuymans’ın sergisi 2 Nisan tarihine dek David Zwirner Galeri, Londra’da izleyenlerini bekliyor.
Rashid Johnson-Hauser & Wirth-Londra
Johnson’ın Londra’daki ilk solo sergisi olan “Smile” geçtiğimiz ay sanatseverlerle buluştu. Genç sanatçının siyah boyalar ile çalıştığı ekspresif resimleri 7 Mart tarihine dek izleyenlerini bekliyor olacak.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR