Juma Karaköy hız kesmiyor

Çiçeği burnunda sanat kompleksi Juma Karaköy’de sergiler hız kesmeden sürüyor. Her katında ayrı bir galerinin yer aldığı binada geçtiğimiz haftalarda kapılarını açan sergiler sanatseverleri bekliyor.

Çağdaş heykel sanatımızın en önemli temsilcilerinden Seyhun Topuz’un kişisel sergisi Galeri Nev İstanbul’da izleyiciyle buluştu. Sanatçının son dönem üretimlerini gün ışığına çıkaran “Şimdiki Zaman” sergisi, mekana girdiğiniz andan itibaren sizi içine alan tek bir enstalasyon bütünlüğüne sahip. Topuz’un 70’li yıllardan itibaren geometrik ve soyut formları odağına aldığı üretim pratiği, devamında gelen deneysel yaklaşımlarla zenginleşmiş. Sanatçının 80’li yıllarda olgunlaşmaya bıraktığı biçimsel yönelimlerinin alıştığımız yapıtlardan farklı olduğunu görmek heyecan verici. Sergi 9 Aralık’a dek ziyarete açık.

Muhabirlerden trajik kareler

Mixer ise eş zamanlı iki ayrı sergiyle sezona devam ediyor. Sanatsal fotoğraf ile belgesel fotoğraf arasındaki kesişim noktasına ışık tutan Kürşat Bayhan, Çağdaş Erdoğan, Furkan Temir ve Murat Şaka’nın çalışmaları “Devinim Algısı” başlıklı sergide bir araya getiriliyor. Haber fotoğrafçılığı, son yıllarda sanat müzelerinde kendilerine açılan alanı başarıyla değerlendiren foto muhabirler sayesinde yerleştiği zemine bir katman daha ekledi. Afrikalı seks işçilerinden sokak öykülerine yaşanmışlıkları konu alan sergi sizi de etkileyecek.

Haberin Devamı

Toplumdaki endişe ve sahteliğe dikkat çekiliyor

Mixer’de devam eden bir diğer sergi, baskı alanındaki işleriyle tanınan Ahmet Sarı’nın son dönem çalışmalarını içeriyor. Sanatçının, toplumların değişen güç dengesini, aynı nesneler arasındaki tarihsel ve yaşamsal ortaklık üzerinden tartışmaya açtığı “Altüst” başlıklı sergisinde, tuval üzerine mürekkep tekniğini kullandığı eserlerinin görsel dilini başarılı buldum. Her iki sergi için son tarih 9 Aralık.

DİĞER YENİ YAZILAR