Yaza veda sergilerini kaçırmayın

Yeni sezona az kaldı. Şehrin farklı noktalarına yayılan, yaz dönemine veda eden sergilere bir göz atın derim.

Amerikan Hastanesi’nin yeni keşiflere olanak tanıdığı sanat mekânı Operation Room, fotoğraf sanatçısı Furkan Temir’in “Yüzey Yığını ya da Maden Dağı” başlıklı sergisine ev sahipliği yapıyor. Belgesel fotoğraf geleneğinin kültür ve coğrafyayla kurduğu ilişkiden hareketle yola çıkan Temir, bireyin, yaşadığı ülkeye dair aidiyet biçimlerini gün ışığına çıkaran düşünsel ve duyusal bağları sorguluyor. Sanatçının, yurtiçindeki proje bazlı seyahatlerinde çektiği fotoğrafları kurgulayarak oluşturduğu sergisi, iki yıllık bir araştırma sürecinin meyvelerini izleyiciye sunuyor. Belgesel estetiğine sahip renkli ve siyah-beyaz işler, bölgeleri referans alan 3D dijital coğrafya modelleri ile hem görsel hem de kavramsal bir diyalog içerisinde. Temir’in Anadolu’daki seyahatleri sırasında arşivlediği yüzlerce vesikalık fotoğrafın yeniden düzenlediği video çalışması öne çıkan parçalardan. Ayrıca bazalt, asfalt ve beton malzemelerin farklı boyutlardaki numunelerinden oluşan yerleştirme de videoya eşlik ediyor. Küratörlüğünü Ilgın Deniz Akseloğlu’nun üstlendiği, tarihsel bir izlekte görünenin altındakine ulaşmak ve yüzeyde olanın üstünü kapamak adına toplumun bireye miras bıraktığı zihniyeti yeniden düşünmeye sevk eden sergi, 19 Ağustos’a kadar izlenebilir.

Haberin Devamı

Sosyal medyanın bağımlısı olduk!

Bozlu Art Project, Ali Alışır, Beyza Boynudelik, Utku Dervent, Evren Erol, Çağatay Odabaş, Berkay Tuncay gibi isimlerin işlerini bir araya getirdiği “SOSYOMANYA” sergisiyle, çağımızın yeni moda bağımlılık kaynağı sosyal medya konusuna değiniyor. Birey olarak iletişim, öğrenme, fikir sunma, haberdar olma/etme gibi en temel ihtiyaçlarımızın karşılandığı sosyal mecralarda, iç dünyamıza dair bir resim çizdiğimiz gerçeğine odaklanan sergi, aslında her şeyi olduğu gibi kendimizi de fark etmeden bir tüketim nesnesine dönüştürdüğümüzü hatırlatıyor. Dijital ortamda sosyalleşme adını verdiğimiz eylemlerin, giderek yabancılaşmaya uzanan belirsiz bir yola çıktığını düşünürsek zamanı, “an”ı ve benliğimizi sıradanlaştırdığımızı söylemek yanlış olmaz. Sanatçılar da bu sanallaşmaya odaklandıkları işlerinde, sosyal medya kullanım alışkanlıklarının toplumsal düzeydeki yansımalarına dair bir bakış sunuyor. Güncel temasıyla dikkat çeken sergiyi, 26 Ağustos’a dek izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Hiperrealist çalışmayı mutlaka görün

Art On İstanbul, genç sanatçıların üretimlerini destekleme ve temsil ettiği sanatçıların yeni yönelimlerini takip etme amacıyla devam ettirdiği serinin beşinci edisyonu olan “Crossroads 5” isimli karma sergiyle yaz dönemine veda ediyor. Ahmet Çerkez, Burcu Erden, Evren Sungur, Erdal İnci, Nilhan Sesalan, Onur Mansız ve Olgu Ülkenciler’in çalışmalarını bir araya getiren sergi, yeni sezonda izleyiciyi bekleyenlerin de bir önizlemesi diyebiliriz. Erdal İnci’nin kendine has tekniğini yansıtan, mekân ve zaman kavramları üzerine şekillendirdiği video işini, Onur Mansız’ın sanatsal pratiğinin baş öğeleri beden, ten ve dokuyu merkeze aldığı hiperrealist resmini ve Nilhan Sesalan’ın yeni sezonu karşılayacak kişisel sergisinin habercisi niteliğindeki heykel çalışmasını görmek için 19 Ağustos son gün.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR