2016'nın en iyileri

Çağdaş sanatın başarılı isimleri, İstanbul’daki galerilerde görülmeye değer sergilere imza attı. İşte yılın en iyileri.

Pilot - Alican Leblebici

Akbank Günümüz Sanatçıları Sergisi ile ilk önemli çıkışını yapan sanatçı, üç ana eksen üzerinde kurguladığı sergisinde, estetik ile şiddetin kesiştiği bir alanın sınırlarını çiziyordu. Dövmeler, oto-portreler ve beden, kimlik, suç politikaları temalı işleriyle karşımıza çıkan Alican Leblebici, bu yılın gelecek vadeden isimleri arasında yerini aldı.

Rampa - CANAN

Erkek egemen dünyada çıplaklığı, hem cesur hem de korunmasız bir bireyin baskılara karşı varoluş mücadelesiyle özdeşleştiren CANAN, 2016 yılına damga vuran sergilerden birine imza attı.

ARTER - Bahar Yürükoğlu, Murat Akagündüz, Şener Özmen

Yürükoğlu, Kuzey Kutbu’na yaptığı seyahatlerdeki deneyimlerinden hareketle ürettiği işlerinde, renk, ışık ve ses ile yarattığı kurgusal ortamla beni büyülemişti. Bir üst katta yer alan Murat Akagündüz’ün tek renkliliğe dayalı çalışmaları ise görsel algımızda yarattığı sade bir ışık ve gölge oyunuyla aynı soğuk görüntüyü tamamlıyordu. Şener Özmen’in üç enstalasyonundan oluşan son sergisi ile de zorlama bir ortaklık gözetmeden spontane bir uyum yakalanmıştı.

Haberin Devamı

KRANK Art Gallery - Vadim Fiükin

2016’nın taze mekanı KRANK’ta açılan, Ali Akay küratörlüğündeki sergi, sanat ve teknoloji buluşmasının içerik açısından başarılı örneklerini sundu. Ses, ışık ve hareketli imgeleri kullandığı enstalasyonlarında, bilim, bireysel tecrübe, arzu ve hayal gücü arasındaki ilişkiyi inceleyen Fiükin, şiirsel bir üslup ile mizahi anlatımı birleştirmesiyle favorilerim arasına girdi.

2016nın en iyileri

Nil Yalter’in çalışmaları sanat gündemine canlılık getirdi...

Alt Sanat Mekânı - Ahmet Öğüt

Bomontiada’nın tarihi atmosferine dahil olan Alt Sanat Mekânı’nda, Ahmet Öğüt’ün, kurumsal yaptırımlar karşısında bireyin direnişini hicivli bir bakışla yansıttığı sergisi yılın en iyilerindendi.

SALT Galata - "Tek ve Çok"

1955’ten 1995’e Türkiye’de üretim ortamı özelinde maddi kültür tarihimizi masaya yatıran sergi, izleyiciye nostaljinin ötesinde bir gündelik yaşam kültürü okumasının kapılarını açtı.

Haberin Devamı

ARTER - Nil Yalter

Türkiye çağdaş sanatının öncü isimlerden Nil Yalter, bu topraklara ve bu coğrafyaya ait meseleleri konu edindiği çalışmalarıyla 2016 sanat gündemine canlılık getirdi. Üretimine konu ettiği kavram, olgu ve olaylarla günümüz sanatının en duyarlı ve yaratıcı isimlerinden birini izlemek harikaydı.

Zilberman Gallery - Azade Köker

Sıra dışı tekniğini her zaman beğendiğim Azade Köker'in doğanın insanlar tarafından müdahaleye uğramış halini izleyiciye gösterdiği sergisi, bu yılın en iyileri arasındaydı

Pi Artworks - Yuşa Yalçıntaş

Resim ve yerleştirmelerden oluşan semboller bütünü niteliğindeki çalışmaların görsel ve kavramsal derinliği, etkileyici bir deneyim yaşattı.

Depo İstanbul - Ali Cabbar

Ali Cabbar'ın Türkiye’nin 70 yıla yayılan demokrasi serüveninde boy göstermiş partilerin afiş ve logolarından esinle üretilen çalışmalar, hicivli bir dil ile buruk bir nostaljiyi canlandırdı.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR